>

Kuljetus Leistilä on tärkeä lenkki Postin ketjussa

Perheyritys Kuljetus Leistilää pyörittävät Olavi (vas.), Ville ja Marja Jokela. Olavi toimii yrityksen toimitusjohtajana, Ville työskentelee operatiivisena esimiehenä ja Marja hoitaa tukitoimintoja.

Yrittäjäpariskunta Marja ja Olavi Jokela pyörittävät poikansa Villen kanssa omaa kuljetusyritystä Nakkilassa. Yhden auton leipomokuljetuksista alkanut toiminta on kasvanut reilussa parissa kymmenessä vuodessa 35 hengen yritykseksi. Kalustoon kuuluu jakeluautoja ja moduuliyhdistelmiä. Posti-kuljetusten osuus toiminnasta on noin 60 prosenttia.

Kuljetus Leistilä ajaa Postille kuljetuksia Porista ja Raumalta Tampereelle sekä runkokuljetuksia Lahteen ja pääkaupunkiseudulle. Kyydissä on kirjepostia, paketteja ja kappaletavaraa. Kuutena päivänä viikossa starttaa kuusi moduuliyhdistelmää ja kahdeksan jakeluautoa kappaletavarakuljetuksiin. Runkoautot saapuvat Porin ja Rauman terminaaleihin, missä autot puretaan ja tavarat lähtevät jakeluun. Sen jälkeen alkaa keruukierros. Kirjeposti ja paketit noudetaan Postin toimipaikoista ja asiamiesposteista sekä alueen yrityksistä Porin ja Rauman alueella. Runkoautot lastataan jälleen ja kierros alkaa uudestaan.

- Toiminta Postin kanssa on ollut sujuvaa. Arvostamme sitä, että Posti pitää meihin jatkuvasti yhteyttä ja koemme, että meitä on alueellisena yrittäjänä kuunneltu Postissa. Puolin ja toisin olemme vaihtaneet ajatuksia ja tehneet ehdotuksia toiminnan kehittämiseksi, Olavi toteaa.

Mutta miten yhteinen matka alkoi?

Yhteistyö Postin kanssa käynnistyi 1996, kun Olavi halusi lisää ajoa erityisesti iltapäivisin. Hän lähti Poriin kyselemään, tarjoaisiko joku lisäkeikkaa. Kyselyreissusta oli kulunut vain pari päivää, kun Postista otettiin yhteyttä ja tarjottiin ajoja muutamiksi tunneiksi silloin tällöin.

- Käytännössä se meni kuitenkin niin, etteivät nämä lisäkeikat olleet kertaakaan alle 8 tuntia. Lisätyön ansiosta pystyimme hankkimaan toisen auton ja kasvattamaan yritystämme, Olavi kertoo.

Työnjako pariskunnan välillä on selvä. Marja hoitaa hallintoasioita kuten esimerkiksi henkilöstö-, työvuoro-, tiedotus- ja koulutusasioita. Olavi huolehtii kalustosta ja asiakkaista sekä vastaa toiminnasta yleisesti. Yritys tekee aktiivista yhteistyötä paikallisten ammattiopistojen kanssa uusien kuljettajien kouluttamisessa.

- Olemme molemmat työskennelleet myös muiden yritysten palveluksessa, joten tunnemme senkin maailman, mutta kyllä tästä yrittäjyydestä on vuosien varrella tullut se meidän tapa elää ja työtä tehdä, Olavi naurahtaa.

Olavi ja Marja kokevat, että yhteistyö Postin kanssa lisää myös Kuljetus Leistilän kiinnostavuutta.

- Painotamme aina perehdytyksessä ja omissa koulutuksissamme sitä, miten tärkeä jokainen kuljettaja ketjussa on ja miten suurten asioiden vartijoina toimimme. Jos yksikin lenkki pettää, niin silloin on vaara, että koko ketju katkeaa, Marja toteaa.

Muille yrittäjille pariskunta toivottaa iloista Yrittäjän päivää. Kaikki tekevät työtä haasteiden kanssa, on ala mikä tahansa ja yritys isompi tai pienempi!

Tiesitkö?

Posti tarjoaa työtä lähes 1000 kumppanilleen postinjakelussa ja kuljetuspalveluissa. Posteja puolestaan on yli 800 kumppanilla. Kaikkiaan saamme tehdä noin 3000 yrittäjän kanssa yhteistyötä!

Vuosittain ostamme yrittäjiltä ja yrityksiltä palveluita noin 200 miljoonalla eurolla. Haluamme olla mukana tukemassa suomalaista yrittäjyyttä, ja yhdessä yrittäjien kanssa pidämme suomalaisten arjen sujuvana.

Onneksi olkoon suomalaiset yrittäjät!

Vuosittain 5.9. on Yrittäjän päivä. Toivotamme onnea ja menestystä kaikille yrittäjäasiakkaillemme! Kiitollisena juhlistamme myös lähes 3 000 suomalaista yrittäjää, joiden kanssa Posti palvelee suomalaisia päivittäin koko Suomessa. Kiitos yhteistyöstä, menestystä ja sujuvaa arkea! (www.yrittajanpaiva.fi)