>

Sukupolvet vaihtuvat, mutta Posti-yhteistyö jatkuu

Yrittäjä Jarmo Haapasen vuonna 2003 perustama JBus Oy on Sodankylästä ja Ivalosta käsin operoiva taksi- ja linja-autokuljetusyritys. Aiemmin se tunnettiin nimeltä Haapasen Liikenne ja sitä ennen se oli Sattasen Taksi.

Jarmon busseissa ja takseissa kulkevat päivittäin matkustajien lisäksi postit ja paketit. Yhteistyö Postin kanssa käynnistyi jo 1970-luvulla, kun Jarmon yrittäjävanhemmat alkoivat noutaa postia Sodankylästä ja jakaa sitä lähikylällä Rajalassa. Samaa reittiä ajetaan edelleen.

- Yrittäjyys on minulle elämäntapa. Se tuli varmaan verenperintönä geeneissä ja alkoi jo syntymästäni, Jarmo nauraa. 

Mutta kun joku asia on verissä, niin siihen tottuu eikä muuta halua. Jarmo arvostaa omaa vapautta, mutta kokee toisaalta, että yrittäjä on kiinni yrityksessään 24/7. Jarmolla on lisäksi huolehdittavina parikymmentä työntekijää. Rajalan postinjakelun lisäksi JBus ajaa postia Yläkylän perältä Ivaloon ja vie Ivalosta postit ja paketit Sevettijärvelle ja Näätämöön. Kolmas reitti kulkee Nuorgam-Utsijoki-Inari-suunnasta Ivaloon. Postit tyhjennetään laatikoista ja palvelupisteistä sekä kuljetetaan eteenpäin.

Harvaan asutulla syrjäseudulla kuljetusyrittäjän pitää olla kekseliäs saadakseen toiminnan kannattavaksi. Jarmo on yhdistänyt ihmiset, postit ja tavarat samoihin kyyteihin. Kun taksilla viedään aamupäivällä postia, niin iltapäivällä paluukyydissä on koulusta palaavia lapsia. Jarmon mielestä pitkien etäisyyksien Suomessa asioiden yhdistäminen olisi kaikkialla tärkeää ja tarpeellista.

- Vaikka pääpaino on matkustajaliikenteessä, arvostan Postin kanssa tehtävää yhteistyötä. Pienistä virroista syntyy se iso kokonaisuus. Melkein viikoittain Postista soitellaan, että nyt olisi ylimääräistä kuljetettavaa. Näitä soittoja on mukava saada, ja niitä voisi tulla jopa entistä enemmän, hän iloisesti vinkkaa.

Tiesitkö?

Posti tarjoaa työtä lähes 1000 kumppanilleen postinjakelussa ja kuljetuspalveluissa. Posteja puolestaan on yli 800 kumppanilla. Kaikkiaan saamme tehdä noin 3000 yrittäjän kanssa yhteistyötä!

Vuosittain ostamme yrittäjiltä ja yrityksiltä palveluita noin 200 miljoonalla eurolla. Haluamme olla mukana tukemassa suomalaista yrittäjyyttä, ja yhdessä yrittäjien kanssa pidämme suomalaisten arjen sujuvana.

Onneksi olkoon suomalaiset yrittäjät!

Vuosittain 5.9. on Yrittäjän päivä. Toivotamme onnea ja menestystä kaikille yrittäjäasiakkaillemme! Kiitollisena juhlistamme myös lähes 3 000 suomalaista yrittäjää, joiden kanssa Posti palvelee suomalaisia päivittäin koko Suomessa. Kiitos yhteistyöstä, menestystä ja sujuvaa arkea! (www.yrittajanpaiva.fi)