>

Onnellisuus on kasa hetkiä elämässä

Luonnossa liikkumisesta pitävän Kenneth Nevgin (vas.) ja vapaa-ajallaan kamppailulajeja harrastavan sekä lasten kanssa puuhailevan Ilkka Rasin yritys Oy Trans Ferdinand Ab hoitaa Postin kuljetuksia Helsingin eteläosassa.

Yrittäjiä Ilkka Rasia ja Kenneth Nevgiä yhdistää kolme asiaa: Posti, Oy Trans Ferdinand Ab ja kyky iloita pienistä asioista juuri sillä hetkellä kun ne tapahtuvat.

Aikanaan Postin kesätöissä toisensa tavannut toimelias kaksikko on ahkeroinut yrityksensä lennokkaaseen kasvuun viimeisten vuosien aikana. Asenne on aina ollut utelias ja kokeileva. Uuteen suhtaudutaan avoimesti ja pelkäämättä. Ja kun aurinko ratin taakse paistaa, siinä on riittävästi ilonaihetta päivään.

- Laitoimme Kennethin kanssa hynttyyt yhteen vuonna 2011 ja perustimme yhteisen kuljetusyrityksen. Sitä ennen olin ajanut yhdellä autolla omalla toiminimelläni. Nyt meillä on lähes 30 työntekijää, 17 pakettiautoa ja kaksi kuorma-autoa. Mottomme ”Onnellisuus on kasa hetkiä elämässä” kiteyttää asenteemme työtä ja elämää kohtaan, Ilkka toteaa.

Kenneth ajoi aiemmin Postin toisella alihankkijalla, mutta kun hän vuonna 2008 kävi yrittäjäkurssin, ajatus yrittämisestä kävi vastustamattomaksi.

- Yrittäjyys on ollut todella mahtavaa, erityisesti yhdessä. Toiselta saa jaksamista, ja on paljon mukavampaa, kun voi jakaa ajatuksia sekä ideoita jonkun kanssa, Kenneth jatkaa.

Posti-kuljetusten osuus Trans Ferdinandin liiketoiminnasta on yli 2/3. Yritys ajaa Helsingin eteläisintä kärkeä akselilla Helsingin keskusta – Ruoholahti – Lauttasaari. Postin kanssa tehtyyn kuljetussopimukseen sisältyvät niin kirjeet, paketit, lavat kuin rullakot. Ja yöllä kuljetetaan sanomalehdet. Syyskuussa aloitetaan saman päivän pakettikuljetukset pakettiautomaatteihin ja vastaanottajille.

- Meillä on pitkä historia Postin kanssa. Olemme päässeet usein myös Postin uusiin pilotteihin, jotka ovat ihan huippujuttuja. Posti on niin monessa isossa jutussa mukana ja kokeilee uusia asioita, että on niin todella siistiä päästä näihin mukaan, iloitsee Ilkka.

Vaikka oma yritys on se tärkein, miehet muistuttavat, että Postin asiakkaat kohdataan aina Postin edustajina ja Postin työvaatteet päällä.

- Yhteistyö Postin kanssa tarjoaa meille ansaintamahdollisuuksien lisäksi varmuutta ja jatkuvuutta. Yhteistyö sujunut erinomaisesti ja se on ollut pitkäjänteistä, selkeää ja ennustettavaa. Vaikka yrittäjyys tarjoaa eräänlaista vapautta, se tuo myös vastuuta ja haasteita. Loppujen lopuksi kaikki on kuitenkin itsestä ja omasta tekemisestä kiinni, Kenneth lopettaa.

Muita yrittäjiä Ilkka ja Kenneth haluavat kannustaa tarttumaan rohkeasti uusiin asioihin. Muutokset vievät yleensä aina hyvään suuntaan eikä liikaa kannata jäädä miettimään, miten asiat on ennen tehty.

 

Tiesitkö?

Posti tarjoaa työtä lähes 1000 kumppanilleen postinjakelussa ja kuljetuspalveluissa. Posteja puolestaan on yli 800 kumppanilla. Kaikkiaan saamme tehdä noin 3000 yrittäjän kanssa yhteistyötä!

Vuosittain ostamme yrittäjiltä ja yrityksiltä palveluita noin 200 miljoonalla eurolla. Haluamme olla mukana tukemassa suomalaista yrittäjyyttä, ja yhdessä yrittäjien kanssa pidämme suomalaisten arjen sujuvana.

Onneksi olkoon suomalaiset yrittäjät!

Vuosittain 5.9. on Yrittäjän päivä. Toivotamme onnea ja menestystä kaikille yrittäjäasiakkaillemme! Kiitollisena juhlistamme myös lähes 3 000 suomalaista yrittäjää, joiden kanssa Posti palvelee suomalaisia päivittäin koko Suomessa. Kiitos yhteistyöstä, menestystä ja sujuvaa arkea! (www.yrittajanpaiva.fi)