Postin palvelut juhlapyhien aikaan

16.12.2020

Posti haluaa varmistaa sujuvan joulun kaikille asiakkailleen. Suurin osa posteista on kauppojen ja muiden liikeyritysten ylläpitämiä, ja ne palvelevat joulun, uudenvuoden ja loppiaisen aikaan omien aukioloaikojensa mukaan. Asiakkaat voivat asioida myös Postin omissa myymälöissä, pakettiautomaateilla ja väliaikaisilla noutopisteillä.

Kaikkien Postin palvelupisteiden sijainnit ja aukioloajat voi tarkistaa osoitteesta posti.fi/kartta.

 

Postin omien myymälöiden aukioloaikoja pidennetty – postit auki myös jouluaattona

Joulun alla Postin omat myymälät Helsingissä, Espoossa, Turussa, Jyväskylässä ja Kuopiossa palvelevat tavallista pidemmin aukioloajoin. Postin omat myymälät ovat avoinna ennen joulua arki-iltaisin kello 21 saakka, lauantaisin kello 10–18 ja sunnuntaisin kello 12–16 sekä jouluaattona 24.12. kello 8–13. Joulupukin pääposti palvelee Napapiirillä loppiaiseen 6.1. saakka joka päivä (ma–su) kello 9–19.

Myös joulun ja vuodenvaihteen pyhäpäivät tuovat aukioloaikoihin muutoksia. Joulupäivänä ja tapaninpäivänä 25.–26.12. Postin omat myymälät on suljettu. Uudenvuodenaattona 31.12. omat myymälät ovat avoinna kello 18 saakka. Uudenvuodenpäivänä 1.1. ja loppiaisena 6.1. omat myymälät on suljettu.

 

Väliaikaiset noutopisteet palvelevat lähellä automaatteja

Posti on sijoittanut väliaikaisia noutopisteitä hyville paikoille lähelle suosituimpia ja ruuhkaisimpia automaatteja. Näin paketit pystytään ohjaamaan mahdollisimman lähelle alkuperäistä valittua noutopistettä, jos automaatti on täynnä. Noutopisteisiin voi tänä vuonna myös tilata paketteja ja palauttaa verkko-ostoksia.

Kaikkien väliaikaisten noutopisteiden sijainnit ja aukioloajat voi löytyvät osoitteesta posti.fi/kartta. Suuri osa noutopisteistä on avoinna vielä joulun jälkeen.

 

Postinjakelu juhlapyhinä

Postinjakajat jakavat päivän postit normaalisti vielä keskiviikkona 23.12. Joulunpyhinä 24.–26.12. ja uudenvuodenpäivänä 1.1. sekä loppiaisena 6.1. päiväpostia ei jaeta.

Varhaisjakelua tehdään kaikkina muina päivinä paitsi joulupäivänä ja tapaninpäivänä 25.–26.12. sekä uudenvuodenpäivänä 1.1.

 

Kaikkien Postin palvelupisteiden sijainnit ja aukioloajat:  posti.fi/kartta.

Kaikki joulunajan postituksiin liittyvät tiedot: posti.fi/joulu.