Nopea paketin noutaminen tekee tilaa joulupukin kaikille paketeille

16.12.2020

Paketteja liikkuu nyt ennätysmäärät. Posti kannustaa asiakkaittaan noutamaan tilaamansa paketit mahdollisimman pikaisesti, jotta tilaa saadaan uusille paketeille automaateissa, noutopisteissä ja posteissa.

- Kiitos asiakkaille, jotka ovat hakeneet paketit nopeasti. Tilaa vapautuu seuraavien asiakkaiden paketeille sitä mukaa, kun lähetyksiä noudetaan ja kaikki saavat näin pakettinsa nopeammin. Toivomme, että asiakkaat edelleen noutaisivat saapuneet paketit nopeasti turvallisuudesta kuitenkaan tinkimättä, eli huomioidaan turvaetäisyydet ja maskien käyttö. Pienessä osassa toimituksia voi olla hetkellistä viivettä ja toivomme asiakkailta malttia, jos toimitus kestää nyt hieman pidempään, sanoo Postin paketti- ja verkkokauppapalveluiden liiketoimintajohtaja Tommi Kässi.

Postin seurannan mukaan paketteja haetaan eniten kello 16-18 välillä. Pakettia noutaessa on hyvä välttää ruuhka-aikaa, mikäli se on mahdollista. Viikolla 50 paketit haettiin kaikkein nopeimmin seuraavilla paikkakunnilla: Lestijärvi, Taivalkoski, Merijärvi, Puolanka ja Utajärvi.

Posti on varautunut sesonkiin muun muassa avaamalla 200 noutopisteen kapasiteettia vastaavan väliaikaisen verkoston, ottamalla käyttöön seitsemänpäiväisen jakelun ja innovoimalla uusia ratkaisuja, kuten kotiinkuljetuksen yhteydessä koronaturvallisen paketin jättö ovelle -palvelun. Sesonkiin on myös palkattu 2500 jouluapulaista.

Koronan myötä joulukauppa on siirtynyt entistä enemmän verkkoon. Verkkokaupan lisäksi myös vertaiskauppa on ennätyksellisen vilkasta.