Lähi- ja luomuruokaa sisältävä Kotilomakassi myyntiin – Posti ja Korjuu aloittavat yhteistyön

14.12.2020

Posti aloittaa yhteistyön startup-yritys Korjuun kanssa osana Fiksu Assa -yrityskehitysohjelmaaOhjelman tavoitteena on luoda kestävän arjen palveluja ja yhdessä edistää kestävän ruoan toimitusketjua. Yhteistyön tuloksena syntyi Kotilomakassi, joka sisältää eettisesti toimivien pientuottajien huolella valikoituja tuotteita kootusti kassissa, joka on helppo antaa vaikka lahjaksi. Kotilomakassi maksaa 40 euroa ja se on mahdollista tilata kotiinkuljetuksella tai lähimpään Postin palvelupisteeseen.  
 
Idea Korjuu.com perustamisesta syntyi toimitusjohtaja Tommi Vuorenmaalle Yhdysvalloissa. 
 
”Huomasimme Yhdysvalloissa, miten erityisesti pienluomutuottajien näkyvyys ja asema teollisten tuottajien puristuksissa oli heikko, mutta potentiaali nähtävissä: ihmiset ovat kasvavassa määrin kiinnostuneita ruoan alkuperästä ja vastuullisesta elintarviketuotannosta. Halusimme tarttua tähän mahdollisuuteen myös Suomessa.”

Fiksu Assa -ohjelma antaa Korjuulle mahdollisuuden olla mukana edistämässä vastuullista kuluttamista. Vastaavasti Postille yhteistyö tarjoaa mahdollisuuden verkostoitua mielenkiintoisten yritysten kanssa ja etsiä ratkaisuja ilmastoystävällisempään ja kestävämpään huomiseen. Korjuun pitkän tähtäimen tavoitteena on luoda ruokaekosysteemi, joka ottaa eettisesti toimivien pientuottajien ja -jälleenmyyjien resurssit huomioon.

”Teemme mielellämme yhteistyötä erilaisten pienempien tai suurempien kumppaniyritysten kanssa. Postilla sekä verkkokauppiailla on omat roolinsa kasvun rakentamisessa kestävälle pohjalle, mutta myös kuluttaja voi vaikuttaa vastuullisten ostopäätösten kautta”, Postin liiketoimintastrategi Eeva Tiainen kertoo. Postin tavoitteena on olla nollapäästöinen vuoteen 2030 mennessä. 
 

Paikallisuus ja luomutuotteet esillä Kotilomakassissa 

Korjuu.com haluaa edistää paikallisuutta uuden teknologian ja käytännön ratkaisujen avulla. Esimerkiksi teknologian kehitykseen on panostettu lohkoketju-ratkaisun avulla.  

Kotilomakassit sisältävät laadukkaita pientuottajien tuotteitaKassista löytyy maaseutuhunajaa, kahvia, savumuikkusäilyke, tyrni tumma suklaa, potkukelkkailijan voimajuoma ja hunajachilisinappi. Mukana olevat yritykset valikoituivat Korjuu.com-alustan kautta, jossa eettisesti toimivat lähi- ja luomuruokatuottajat markkinoivat tuotteitaan. Kaikkien tuotteiden taustasta ja toimitusketjusta on saatavilla tietoa läpinäkyvästi.  
 
Kotilomakassin voi tilata tästä linkistä tai osoitteesta www.korjuu.com. Kassia on saatavilla rajoitettu erä. 

korjuu.jpgkorjuu2.jpg

 

Tietoa Fiksu Assa -ohjelmasta: 
 

Fiksu Assa pyrkii löytämään ratkaisuja kestävään arkeen yritysten yhteistyönä. Yrityskehitysohjelman tavoitteena on:  

Yrityskehitysohjelman järjestävät Helsingin, Espoon, Vantaan ja Hämeenlinnan kaupungit, HSY Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä yhteistyössä ohjelman kumppaniyritysten kanssa. Kumppaniyritykset ovat Postin lisäksi YIT, R-kioski ja Sokos Hotel Vaakuna Hämeenlinna.