Postin vastuullisuus jälleen parhaalla platinatasolla Ecovadiksen arviossa, finaaliin WSA:ssa

11.08.2023

main_image

Maailman johtava yritysten vastuullisuutta arvioiva taho, EcoVadis, on jälleen arvioinut Postin vastuullisuuden olevan korkeimmalla mahdollisella platinatasolla. Arvioitujen yritysten joukossa Posti sijoittuu maailman parhaan prosentin joukkoon.

Tuoreessa arviossa Posti sai 80 pistettä sadasta, kun vuosi sitten pisteitä annettiin 82. Toissa vuonna pisteitä annettiin 77. Muun muassa ympäristövastuun (90/100) pisteet säilyivät viimevuotisella tasolla.

EcoVadis arvioi Postin vastuullisuutta neljästä näkökulmasta: ympäristövastuu, työelämän käytännöt, toiminnan eettisyys ja kestävän kehityksen mukainen hankinta. Arviointikriteerit perustuvat kansainvälisiin yritysvastuukriteereihin, kuten GRI, YK:n Global Compact:n ja ILO:n periaatteisiin ja ISO 26000 -standardiin. Arviointia valvoo kansainvälinen tieteellinen komitea. 

Ecovadiksen tapa arvioida yrityksen vastuullisuutta kattaa hyvin kaikki Postin vastuullisuusohjelman osa-alueet, ympäristön, ihmiset sekä perustan kuten vastuullisen hankinnan. Siksi arvio on samalla hyvä tapa seurata objektiivisesti ohjelman etenemistä.

Vastuullisuus on keskeinen osa Postin strategiaa, arvoja ja olemassaolon tarkoitusta: toimitamme vastuullisesti sen millä on merkitystä – sinun ehdoillasi. Jotta kuljettamista voitaisiin tehdä kestävästi myös tulevaisuudessa, Postin on kyettävä toimimaan tuottamatta päästöjä ja varmistettava, että ihmisillä on hyvä olla. Siksi yhtiön vastuullisuusohjelman kaksi keskeisintä kulmakiveä ovat ympäristö sekä ihmiset. Tarkemmin tavoitteisiin sekä tuloksiin voi tutustua vastuullisuusraportissa

Numeerisen arvion lisäksi Ecovadis tukee yritysten vastuullisuuden kehittämistä tarjoamalla näkemystä siitä, mitkä osa-alueet ovat hyvällä tolalla ja missä on eniten kehitettävää. Lisää Ecovadiksesta ja sen käyttämistä menetelmistä voi lukea täällä

**

Posti on valittu kolmantena perättäisenä vuonna kansainvälisen World Sustainability Awards 2023  -vastuullisuuskilpailun finalistiksi. Tänä vuonna Posti on finalistina vastuullisuustiimien kategoriassa. Kategoriassa palkitaan yritys, jonka vastuullisuustiimi ajaa tuloksellisesti muutosta yrityksen sisällä.

Viime vuonna Posti valittiin finalistiksi Profit with Purpose -kategoriassa ja toissa vuonna Posti palkittiin voittajana päästövähennyssarjassa. 

Kolmatta kertaa toteutettava kansainvälisen Sustainability Leaders -verkoston järjestämä kilpailu on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä maailman arvostetuimmista yritysten vastuullisuuskilpailuista. Kaikki kilpailun sarjat sekä finalistit löytyvät kilpailun verkkosivuilla osoitteessa https://worldsustainabilityleaders.com/events/awards/shortlist/.