Ecovadis nosti arviotaan Postin vastuullisuudesta, edelleen parhaalla platinatasolla

15.08.2022

main_image

Maailman johtava yritysten vastuullisuutta arvioiva taho, EcoVadis, on nostanut arviotaan Postin vastuullisuudesta. Tuoreessa arviossa Posti sai 82 pistettä sadasta, kun vuosi sitten pisteitä annettiin 77. Molemmilla arvioilla Posti sijoittuu korkeimmalle mahdolliselle platinatasolle ja arvioitujen yritysten joukossa maailman parhaimman prosentin joukkoon.  

Eniten nousua tuli ympäristövastuussa (nyt 90/100, vuosi sitten 80/100) sekä eettisissä käytännöissä (nyt 80/100, vuosi sitten 70/100).  

”Jo viimevuotinen suoritus oli upea. On mahtavaa nähdä, että olemme kyenneet vuoden aikana parantamaan tulostamme entisestään. Vastuullisuus rakentuu arjen teoissa ja kiitos tästä tuloksesta kuuluu jokaiselle 21 000 postilaiselle”, sanoo Postin vastuullisuusjohtaja Noomi Jägerhorn 

EcoVadis arvioi Postin vastuullisuutta neljästä näkökulmasta: ympäristövastuu, työelämän käytännöt, toiminnan eettisyys ja kestävän kehityksen mukainen hankinta. Arviointikriteerit perustuvat kansainvälisiin yritysvastuukriteereihin, kuten GRI, YK:n Global Compact:n ja ILO:n periaatteisiin ja ISO 26000 -standardiin. Arviointia valvoo kansainvälinen tieteellinen komitea. 

Vastuullisuus on keskeinen osa Postin strategiaa, arvoja ja olemassaolon tarkoitusta: toimitamme vastuullisesti sen millä on merkitystä – sinun ehdoillasi. Jotta kuljettamista voitaisiin tehdä kestävästi myös tulevaisuudessa, Postin on kyettävä toimimaan tuottamatta päästöjä ja varmistettava, että ihmisillä on hyvä olla. Siksi yhtiön vastuullisuusohjelman kaksi keskeisintä kulmakiveä ovat ympäristö sekä ihmiset. Tarkemmin tavoitteisiin sekä tuloksiin voi tutustua vastuullisuusraportissa. 

”Ecovadiksen tapa arvioida yrityksen vastuullisuutta kattaa hyvin kaikki vastuullisuusohjelmamme osa-alueet, ympäristön, ihmiset sekä perustan kuten vastuullisen hankinnan. Siksi arvio on samalla hyvä tapa objektiivisesti tarkastella puolitoista vuotta voimassa olleen vastuullisuusohjelmamme etenemistä. Arvion paraneminen osoittaa selkeästi, että eteenpäin on menty – vaikka tehtävää on toki edelleen paljon”, Jägerhorn sanoo. 

Numeerisen arvion lisäksi Ecovadis tukee yritysten vastuullisuuden kehittämistä tarjoamalla näkemystä siitä, mitkä osa-alueet ovat hyvällä tolalla ja missä on eniten kehitettävää. Lisää Ecovadiksesta ja sen käyttämistä menetelmistä voi lukea täällä.