Postimerkkien suunnittelukilpailu onnittelut-teemalla

10.02.2021

Posti Oy järjestää postimerkkien suunnittelukilpailun yhteistyössä Grafian ja Kuvittajat ry:n kanssa. Kilpailun tavoitteena on löytää kuvitus tai visuaalinen ilme vuonna 2022 keväällä julkaistaviin onnittelupostimerkkeihin, joita julkaistaan viisi erilaista.

Kilpailijoita pyydetään käsittelemään aihetta yleisesti kaikkiin onnitteluihin sopivaksi, ei vain yhtä tiettyä tilaisuutta tai tarkoitusta, esimerkiksi ylioppilasjuhlia, ajatellen. Kilpailuun voivat osallistua Grafian ja Kuvittajat ry:n jäsenet sekä alan opiskelijat.


Kilpailun aikataulu ja palkinnot

Kilpailu käydään aikavälillä 10.2. - 26.3.2021. Voittajat valitaan huhtikuussa 2021, ja heille ilmoitetaan voitosta henkilökohtaisesti. Tulokset julkaistaan Postin, Grafian ja Kuvittajat ry:n verkkosivuilla.

Posti maksaa viidelle parhaalle postimerkkiehdotukselle kullekin 2500 €. Palkinnot ovat saajalleen veronalaista tuloa ja ne maksetaan viimeistään kolmen kuukauden kuluessa tulosten julkistamisen jälkeen.


Kilpailutöiden jättäminen
                            

Kilpailu päättyy 26.3.2021 klo 15.00, johon mennessä kilpailuehdotukset on jätettävä Posti Oy:lle (PL 7, 00011 Posti, käyntiosoite Postintaival 7a). Postitse lähetettävien kilpailutöiden tulee olla perillä kilpailuajan päättymiseen mennessä ja kuoreen tulee merkitä teksti: ”Postimerkkien suunnittelukilpailu”. Määräajan jälkeen saapuneet kilpailutyöt hylätään sääntöjen vastaisina. Kilpailutöiden tulee olla aiemmin julkaisemattomia.


Kilpailun säännöt

Kilpailuun voivat osallistua Grafian ja Kuvittajat ry:n jäsenet, sekä alan opiskelijat. Onnittelut-teemaisen kilpailutyön tulee soveltua kaikenlaisiin onnitteluihin. Kilpailijoita pyydetään jättämään vaakamallinen kilpailutyö kiinnitettynä A4-kokoiselle pahvilevylle tai re-boardille. Työhön tulee lisätä Suomi Finland -teksti, sekä kotimaan ikimerkkiä tarkoittava Suomen kartta -symboli. Kilpailija voi itse määritellä, missä koossa haluaa kilpailutyönsä esittää, kunhan taustapahvi ei ole suurempi kuin A4. Työ tulee nimetä ja liittää mukaan (työn taakse kiinnitettynä) suljettu kirjekuori, jossa on sama nimitunnus kuin työssä, sekä kuoren sisään tekijän täydelliset yhteystiedot. Kilpailuun voi halutessaan osallistua myös useammalla ehdotuksella ja ne voi postittaa samassa kuoressa, mutta jokainen kilpailutyö tulee kiinnittää omalle A4-kokoiselle pahville. Myös suljettu kirjekuori yhteystietoineen tulee olla jokaisen kilpailutyön kääntöpuolella.

Posti maksaa palkinnot viidelle parhaiten sijoittuneiden töiden tekijöille. Kilpailijalla ei ole oikeutta julkaista kilpailutyötä tai luovuttaa sitä koskevia oikeuksia kilpailun aikana. Jos työtä ei palkita kilpailussa, tekijä saa määrätä työstään vapaasti heti voittajien valinnan jälkeen. Postilla on oikeus päättää kahden kuukauden kuluessa kilpailun päättymisestä, käyttääkö Posti palkittuja töitä ja millaiset oikeudet Posti haluaa töihin lunastaa. Palkitun työn muokkaamisesta Postin tuotteisiin ja Postin oikeuksista valmistaa kappaleita teoksesta ja saattaa ne yleisön saataville muuttamattomana tai muunneltuna sovitaan erikseen kilpailijan kanssa tehtävässä sopimuksessa. Kilpailija sitoutuu muokkaamaan palkittua työtä tarvittaessa Postin toiveiden mukaisesti siten, että työ on käytettävissä postimerkkinä tai muuna tuotteena. Palkitun kilpailutyön muokkaaminen voi tarkoittaa tuotteessa tarvittavien tekstien tai maksumerkintöjen lisäämistä taikka muiden taidetyöhön liittyvien yksityiskohtien pienimuotoista muuttamista ja suunnittelua.

Posti valitsee arkkikokonaisuuden tekijäksi erikseen valitsemansa graafisen suunnittelijan. Posti ja kilpailija voivat sopia myös työn hyödyntämisestä muissa tuotteissa tai muista edellä selostettua laajemmista suunnittelu- tai muutostöistä, joiden korvauksesta sovitaan erikseen. Korvaukset maksetaan kilpailupalkinnon lisäksi.

Postilla on oikeus, mutta ei velvollisuutta arkistoida kaikki kilpailuun jätetyt työt, ja tekijällä on oikeus pyytää kilpailutyö takaisin itselleen.

Postilla, Grafialla ja Kuvittajat ry:llä yhdessä ja erikseen on oikeus järjestää kaikista kilpailutöistä näyttely. Tällöin kilpailutöiden vedokset voidaan saattaa yleisön nähtäville.

Kilpailukutsu (pdf)

Lisätietoja:

Tätä kilpailua ja tilaajan toimintaa koskevia täsmentäviä kysymyksiä voi jättää kilpailun ajan. Kysymyksiin vastataan noin viikon kuluessa.

 

Design Manager

Tommi Kantola

040 756 5098

tommi.kantola@posti.com