Koronaepidemian vaikutukset Postin palveluihin (PÄIVITETTY 12.3.2021)

19.01.2021

Erilaisiin poikkeustilanteisiin varautuminen on Postissa normaali toimintatapa. Olemme jo koronapandemian alkaessa ottaneet käyttöön erilaisia varotoimia asiakkaidemme ja henkilöstömme terveyden turvaamiseksi sekä toimintamme jatkuvuuden varmistamiseksi.

Seuraamme koronavirustilannetta tiiviisti. Noudatamme asiakaskohtaamisissa useita varotoimenpiteitä, jotta tartuntaketjuilta voidaan välttyä. Asiakkaidemme ja henkilöstömme terveys ja turvallisuus ovat aina etusijalla. Toimimme Suomen viranomaisten (THL, STM) ohjeistuksen mukaisesti.

Kerromme koronavirusepidemian vaikutuksista palveluihimme päivittämällä tätä tiedotettamme aina tilanteen niin edellyttäessä. Verkkosivuiltamme löydät myös osion Usein kysyttyä koronasta. Löydät listan väliaikaisesti suljetuista automaateista ja palvelupisteistä täältä. Vuoden 2020 koronaepidemiaan liittyvät uutisemme löydät täältä.

Postilla on tärkeä rooli huoltovarmuuden ylläpitäjänä ja nämä siihen liittyvät ja yhteiskunnan toimivuuden kannalta kriittiset lähetykset ovat aina ensisijaisia. Näitä ovat muun muassa yleiseen turvallisuuteen liittyvät lähetykset, kuten verilähetykset ja laboratorionäytteet, viranomaisten tiedotteet sekä muut viranomaisten määrittelemät palvelut.

Päivitettyä tietoa 12.3.2020

Kotimaa

Yksittäisiä Postin automaatteja ja palvelupisteitä Suomessa on toistaiseksi suljettu, koska niiden sijaintikiinteistöt ovat koronaviruksen takia kiinni. Näihin automaatteihin tai palvelupisteisiin tilatut paketit on siirretty toiseen, asiakkaan lähellä olevaan noutopisteeseen ja muutoksesta on lähetetty asiakkaille tieto tekstiviestinä. Löydät listan suljetuista automaateista ja palvelupisteistä täältä.

Päivitettyä tietoa 18.1.2020

Ulkomaat

Suomesta voi jälleen lähettää paketteja ja kirjeitä Australiaan sekä Uuteen-Seelantiin. Postiliikenne maihin on pandemian johdosta ollut keskeytyneenä. Nyt lentoyhteys on saatu palautettua ja lähetykset kulkevat Postin kautta.