Kolme uutta asiantuntijaa Postin vastuullisuustiimiin

06.09.2021

Posti vahvistaa vastuullisuusosaamistaan nimittämällä kolme uutta asiantuntijaa. Ilmasto- ja ympäristöjohtaja Anna Heino, vastuullisuuspäällikkö Emilia Gädda ja vastuullisuusasiantuntija Anniina Helkala tulevat tukemaan Posti-konsernin kunnianhimoisten vastuullisuustavoitteiden toteuttamista. Kakki kolme työskentelevät osana vastuullisuusjohtaja Noomi Jägerhornin vetämää konsernin vastuullisuustiimiä.

Anna Heino on tehnyt pitkän uran Gaia Consulting Oy:ssä kestävän kehityksen konsultoinnin parissa. Hän tuo Postiin huippuasiantuntemusta ilmastonmuutosvaikutusten mittaamisesta sekä vähähiilisemmän liiketoiminnan edistämisestä. Ilmasto- ja ympäristöjohtaja Heino tulee vetämään Postin Zero Carbon 2030 -ohjelmaa ja tukee liiketoimintoja matkalla kohti päästötöntä kuljettamista.

”Olen valtavan ylpeä päästessäni osaksi Postin tiimiä. Posti on pitkään ollut edelläkävijä ilmastoasioissa ja ottaa systemaattisesti kunnianhimoisia askelia yhteisen tulevaisuutemme puolesta. Olen erittäin motivoitunut päästessäni tukemaan Postin liiketoimintoja sekä kumppaneita hiilineutraalisuustyössä”, sanoo Heino.

Vastuullisuuspäällikkönä aloittanut Emilia Gädda on toiminut pitkään eri vastuullisuustehtävissä muun muassa Lassila & Tikanojalla, Rambollilla sekä Stockmannilla. Gädda ottaa vetovastuulleen erityisesti sosiaaliseen vastuuseen liittyvien toimenpiteiden edistämisen yhdessä muun tiimin sekä liiketoimintojen kanssa.

"Olen erittäin innoissani ja iloinen, että pääsen Postilla kehittämään, koordinoimaan ja edistämään yrityksen sosiaalisen vastuun alueita, tiiviissä yhteistyössä koko organisaation kanssa", Gädda sanoo.

Vastuullisuusasiantuntijana aloittanut Anniina Helkala siirtyy Postille Fazerilta, jossa hän viimeisimpänä työskenteli toimitusketjun kehittämisen ja vastuullisuusteemojen parissa.

"Odotan innolla uuden tehtävän aloittamista Postilla. Vastuullisuusteemat nousevat jatkuvasti tärkeämmiksi ja on mahtavaa työskennellä juuri näiden teemojen parissa näin ikonisessa talossa. Posti on toimijana erittäin läsnä monen ihmisen arjessa ja sitäkin kautta Postin mahdollisuudet saada aikaan positiivinen vastuullisuuden kerrannaisvaikutus on iso", kertoo Helkala.

"Olemme saaneet tämän vuoden aikana valmiiksi uuden, kunnianhimoisen vastuullisuusohjelmamme. Vastuullisuus on ollut osa Postin matkaa jo lähes 400 vuoden ajan ja nyt se on tärkeämpää kuin koskaan. Vastuullisuustyömme tiivistyy nyt kahteen asiaan: pidämme huolta planeetastamme ja varmistamme että ihmisillämme on hyvä olla. Olenkin erittäin iloinen, että pääsemme viemään tätä työtä eteenpäin uuden, vahvistetun tiimin voimin", sanoo Jägerhorn.