Posti jatkaa uudistumistaan ja investoi yli 100 miljoonaa euroa kasvuun: strategian ytimessä ovat paketit ja materiaalivirrat

17.02.2021

Vauhdittaakseen strategiansa toimeenpanoa ja asiakaskokemuksen parantamista Posti tulee investoimaan yli 100 miljoonaa euroa paketti- ja verkkokauppatoiminnan kyvykkyyksien ja jakeluverkon vahvistamiseen. Lisäksi yhtiö tarkistaa pitkän aikavälin taloudellisia tavoitteitaan.

”Uudistetun strategiamme mukaan kasvumme ydin ovat pakettiliikenne ja logistiikka Suomen, Ruotsin ja Baltian alueella. Postipalveluilla Suomessa on tärkeä tätä ydintä täydentävä ja tukeva rooli. Tämä on selkeä painotuksen muutos, jolla vastaamme meitä jo pitkään haastaneeseen toimintaympäristömurrokseen. Asiakaskokemuksen parantaminen on kaiken keskiössä, kun jatkamme uudistumistamme. Vauhditamme muutosta investoimalla yli 100 miljoonaa euroa pakettiautomaattiverkoston kasvattamiseen, digitaalisiin kyvykkyyksiin sekä lajittelu- ja jakelukapasiteettiin. Lisäksi kerroimme viime viikolla konserniin kuuluvan Transvalin 37 miljoonan varastoinvestoinnista”, sanoo Posti Groupin toimitusjohtaja Turkka Kuusisto.

Tavoitteena on rakentaa Postista moderni jakelu- ja logistiikkayhtiö. Asiakkaille pyritään tuottamaan uutta arvoa kattamalla ja optimoimalla verkkokaupan logistiikka-arvoketjua kuljetuksesta varastointiin ja lajittelusta jakeluun. Päivityn konsernistrategian keskiössä ovat: asiakaskokemuksen jatkuva parantaminen, toimialajohtajuus tehokkuudessa, arvostavaan johtamiseen pohjautuva työntekijäkokemus ja nollapäästöisyys vuoteen 2030 mennessä. Postilaiset alansa parhaina osaajina, edelläkävijyys logistiikassa ja teknologiassa yhdistettynä kattavaan jakeluverkkoon tekevät yhtiöstä ainutlaatuisen vahvan toimijan.

”Vuosi 2020 osoitti monella tapaa, että olemme nyt käännekohdassa. Pakettivolyymit Suomessa ja Baltiassa kasvoivat 27 % ja onnistuimme vastaamaan tähän haasteeseen ja skaalautumaan kannattavasti. Olen vakuuttunut siitä, että meillä on kaikki edellytykset rakentaa Postille kirkas tulevaisuus”, sanoo Turkka Kuusisto ja jatkaa: ”Seuraavat vuodet tulevat kuitenkin olemaan hyvin vaativia. Kilpailu pakettiliikenteessä on kovaa ja useat eri toimijat hyödyntävät vahvuuksiaan keskittyen suuriin kaupunkeihin. Vastaamme kisaan kehittämällä jatkuvasti palveluitamme parantaaksemme nopeutta, tavoittavuutta ja asioinnin helppoutta”.

Postin toimintaa ovat jo vuosien ajan haastaneet digitalisaation myötä rajusti laskeva kirjepostin määrä ja nopeasti muuttuvat asiakastottumukset. Tähän kehitykseen yhtiön on välttämätöntä vastata. ”Tulemme hoitamaan Postin muutosvaihetta vastuullisesti ja asiakaslähtöisesti tiiviissä vuoropuhelussa henkilöstön kanssa”, Kuusisto korostaa.

 

Toimitamme vastuullisesti sen millä on merkitystä – sinun ehdoillasi

Strategian päivittämisen yhteydessä kirkastettiin myös Postin olemassaolon tarkoitus: Toimitamme vastuullisesti sen millä on merkitystä – sinun ehdoillasi. Tarkoitus kertoo Postin tehtävästä merkityksellisten asioiden toimittajana ja haastaa kehittämään palveluita jatkuvasti muuttuviin asiakastarpeisiin vastaten.

Postilaisille on aina ollut kunnia-asia kuljettaa se, mikä on vastaanottajalle merkityksellistä. Yhtiön lähes 400-vuotisen historian aikana on moneen kertaan muuttunut se, mitä Posti kuljettaa. Mutta vastuu siitä, mitä kuljetetaan, on muuttumaton.

 

Päivitetyt pitkän aikavälin taloudelliset tavoitteet

Strategian uudistamisen myötä Posti Groupin hallitus on päättänyt tarkistaa yhtiön pitkän aikavälin tavoitteita. Päivitetyt taloudelliset tavoitteet ovat:

Tiedotustilaisuus medialle

Medialle järjestetään virtuaalinen tiedotustilaisuus 17.2.2021 klo 12.00 tämänpäiväiseen tulosjulkistukseen ja päivitettyyn strategiaan liittyen. Tilaisuuteen voi osallistua tästä linkistä: https://posti.videosync.fi/mediainfo