Posti valitsi Infosysin IT-kehitystyön yhdeksi pääkumppanikseen digimurroksessa

22.05.2019

main_image

Posti on valinnut teknologiapalveluyritys Infosys Ltd:n yhdeksi pääkumppanikseen digitaalisten palvelujen kehittämistyöhön ja IT-palveluihin. Infosysin referenssit ja vahva osaaminen logistiikka-alan ratkaisuissa sekä IT-teknologioissa vahvistavat Postin kyvykkyyttä kehittää ketterästi IT-ympäristöään toimintaympäristön historiallisen rajun murroksen keskellä.

Tämä IT-uudistus on tärkeä osa Postin muutosta ja luonnollinen jatkumo Postin ICT-strategian toteutuksessa. IT-alalla on tavanomaista, että toimintaa ja palveluja tarkastellaan säännöllisesti, jotta pystytään vastaamaan asiakkaiden tarpeiden ja toimintaympäristön muutoksiin.

Osana kumppanuutta Posti ulkoistaa IT-toimintojaan Infosysille. Yhteensä 38 työntekijää Suomessa siirtyy Infosys Finlandin palvelukseen vanhoina työntekijöinä ja he aloittavat uuden työnantajan palveluksessa Postin IT-toimintojen parissa.

- Uusi kumppani auttaa meitä menestymään muuttuvassa tilanteessa ja voimme keskittyä entistä enemmän omaan ydinliiketoimintaamme ja palvelujen parantamiseen asiakastarpeiden muuttuessa yhä digitaalisemmiksi, ICT-johtaja Petteri Naulapää

Postin strategisena tavoitteena on hakea kannattavaa kasvua ydinliiketoiminnoista, erityisesti paketeissa, verkkokaupassa ja logistiikassa

Postin strateginen tavoite edellyttää kilpailukyvyn nostamista uudelle tasolle, asiakaskokemuksen parantamista edelleen, investointeja uuteen teknologiaan sekä kustannustehokkuuden merkittävää lisäämistä kaikissa liiketoiminnoissa kovan kilpailun takia. Samalla Posti virtaviivaistaa toiminnan rakenteitaan uuden toimintamallin mukaisesti.

- Kumppanuuden myötä pystymme siirtymään joustavaan, Postin muuttuvia liiketoimintatarpeita tukevaan IT-palvelumalliin, nostamaan automaatioastetta sekä ottamaan käyttöön vakioidut toimintamallit hyödyntäen Infosysin globaalia osaamista. Samanaikaisesti työntekijämme pääsevät siirtymään ja kehittämään osaamistaan entisestään alansa maailmanluokan konserniin kuuluvaan suomalaiseen yhtiöön, jonne he siirtyvät vanhoina työntekijöinä. Yhteistyö mahdollistaa myös panostuksia uuteen teknologiaan, kuten datan hyödyntämiseen, tekoälyyn ja robotiikkaan. Näin pystymme tehostamaan omaa toimintaamme ja parantamaan palveluiden saatavuutta, Naulapää jatkaa.

Infosys on johtava edistyksellisten digitaalisten palveluiden ja konsultoinnin tarjoaja maailmanlaajuisesti

 

Kumppanuuden puitteissa Infosys edistää Postin IT-sovellusten ja infrastruktuurin modernisointia ja auttaa sitä etenemään kohti joustavaa IT-palvelumallia, joka vahvistaa Postin kykyä vastata muuttuneisiin asiakastarpeisiin ketterästi.

- Posti- ja logistiikka-alan runsaan kokemuksemme ansiosta ymmärrämme Postin strategiset tavoitteet ja liiketoimintahaasteet. Digitaaliset ratkaisumme tukevat Postia ponnisteluissaan luoda entistä älykkäämpiä palveluita ja parempaa asiakaskokemusta, jotka ovat olennaisia, jotta organisaatio kykenee säilyttämään kilpailuetunsa. Osana tätä strategista sitoutumista toivotamme Postin-kollegat lämpimästi tervetulleiksi Infosysiin, Infosysin Executive Vice President, Global Head, Retail, CPG & Logistics Karmesh Vaswani sanoo