Alma Median varhaisjakelu siirtyy Postille Pirkanmaalla ja Satakunnassa

20.06.2019

Posti laajentaa sanomalehtien varhaisjakeluaan. Alma Median varhaisjakelutoiminnot Pirkanmaalla ja Satakunnassa siirtyvät liiketoimintakaupassa Postille suunnitellusti 1.1.2020. Jakeluiden siirtyminen Postille on merkittävä jakelualaa uudistava ratkaisu, jonka tavoitteena on tehostaa lehtien jakelua ja pidentää tilattujen sanomalehtien elinkaarta.

Posti Oy ja Alma Mediaan kuuluvat Alma Media Kustannus Oy ja Alma Manu Oy ovat sopineet 20.6.2019 liiketoimintakaupasta ja jakelupalvelusopimuksesta, jolla Alma Manu Oy:n jakamien Alma Media Kustannus Oy:n julkaisemien lehtien varhaisjakelu siirtyy Postille suunnitellusti 1.1.2020 lähtien. Järjestelyn piiriin eivät kuulu lehtikuljetukset, ostettu jakelupalvelu ja ulkoinen jakelu, joiden järjestäminen jää Alma Manu Oy:n tehtäväksi. Alma Manun jakelu kattaa nykyisin noin 90 % Pirkanmaan ja Satakunnan alueiden kotitalouksista.

Postin lehtipalveluista vastaava johtaja Risto Savikko on hyvin tyytyväinen liiketoimintakauppaan, jota hän pitää jakelumarkkinan tulevaisuutta vahvistavana ratkaisuna ja samalla vastauksena jakelualalle vaadituille uudistuksille.

- Uskomme, että jakelutoimintaa tehostamalla voidaan pidentää tilatun paperilehden elinkaarta mahdollisimman pitkälle tulevaisuuteen. Tämä ratkaisu mahdollistaa koko jakelutoiminnan tehokkaamman kehittämisen Pirkanmaalla ja Satakunnassa ja turvaa asiakkaille laadukkaan varhaisjakelupalvelun, korostaa Savikko.

Posti: ”Postin strategiana on pysyä vahvasti mukana lehtijakelussa”

Savikon mukaan viestinnän nopea sähköistyminen ja volyymilaskusta johtuva jakelun yksikkökustannusten nousu ovat tehneet sanomalehtien jakelusta erittäin haasteellisen kaikille jakeluyhtiöille. Posti on kuitenkin sitoutunut varhaisjakeluun.

- Postin strategiana on pysyä vahvasti mukana lehtijakelussa. Alma Median lehtijakelun tulo Postin hoidettavaksi osoittaa, että Posti kykenee hoitamaan varhaisjakelun kilpailukykyisesti, kustannustehokkaasti ja laadukkaasti, sanoo Savikko.

- Tavoitteemme on turvata parhaalla mahdollisella tavalla Alma Media Kustannuksen lehtien jakelu tilaajille myös jatkossa, sanoo Alma Consumerin johtaja Kari Kivelä.

Postissa työskentelee yhteensä 3 100 sanomalehtien jakajaa 1.1.2020 alkaen

Alma Manun varhaisjakelun noin 800 työntekijää siirtyvät vanhoina työntekijöinä Posti Palvelut Oy:n palvelukseen. Muutoksella ei ole vaikutusta Postin muuhun varhaisjakelupalveluun tai -henkilöstöön.

- Toivotan Alma Manun varhaisjakeluhenkilöstön lämpimästi tervetulleeksi joukkoomme! Kilpailu on kovaa ja digitaalisuus on osa tätä päivää, mutta postilaisilla on kokemusta ja osaamista sanomalehtien jakelussa ja palvelujen kehittämisessä. Henkilöstöllämme on mahdollisuus kehittää myös omaa osaamistaan Postissa tai Postin kumppaneiden kanssa, Risto Savikko sanoo.

Posti hoitaa nykyisin varhaisjakelua pääkaupunkiseudulla, Uudellamaalla, Kaakkois-Suomessa, Etelä-Savossa, Keski-Suomessa, Pohjanmaalla ja Pohjois-Karjalassa. Tällä hetkellä Postin varhaisjakelussa työskentelee noin 2 300 jakajaa.