Posti uudistaa toimintamalliaan, uusia nimityksiä liiketoimintaryhmien johdossa

27.08.2018

27.8.2018

Posti uudistaa organisaatiotaan ja toimintamalliaan vastatakseen paremmin markkinoiden tarpeisiin ja verkkokaupan kasvuun. Osana uudistusta Postin liiketoimintaryhmien johtoon on tehty uusia nimityksiä.

Posti jatkaa määrätietoista uudistumistaan strategiansa mukaisesti. Postiala on parhaillaan historiallisessa muutoksessa: verkkokauppa on erittäin vahvassa kasvussa, mutta samalla perinteinen postitoiminta siirtyy paperisesta sähköiseksi ja kilpailu lisääntyy.

Tämän vuoksi Posti muuttaa toimintamalliaan ja uudistaa organisaatiotaan. Tavoitteena on parantaa entisestään asiakaskokemusta ja suoraviivaistaa markkinatarpeisiin ja digitalisaation tuomiin mahdollisuuksiin vastaamista. Uusi toimintamalli mahdollistaa asiakaskokemuksen kokonaisvaltaisemman kehittämisen ja yhä määrätietoisemman kasvun verkkokaupasta ja logistiikasta.

Uudistuksessa Posti Groupin liiketoiminta jaetaan viiteen liiketoimintaryhmään, joista kolme on uusia. Uudet liiketoimintaryhmät ovat 1.1.2019 alkaen:

Liiketoimintaryhmistä Itella Venäjä ja OpusCapita säilyvät ennallaan ja niiden johdossa jatkavat Jussi Kuutsa ja Patrik Sallner. Kaikki liiketoimintaryhmien johtajat raportoivat toimitusjohtaja Heikki Maliselle.

- Liiketoimintaryhmien uudelleenjaottelun taustalla on se, että asiakas-, teknologia- ja kilpailuympäristömme muuttuu nyt todella nopeasti. Toimintamalliamme uudistamalla pystymme vastaamaan asiakkaiden toiveisiin aiempaa paremmin ja vahvistamaan kilpailukykyämme, toimitusjohtaja Heikki Malinen kertoo.

Nykyistä Paketti- ja logistiikkapalveluita johtanut Jukka Rosenberg jättää tehtävänsä 1.9.2018.

- Haluan kiittää Jukkaa ansiokkaasta ja pitkäjänteisestä uudistustyöstä suuren muutosprosessimme ytimessä. Toivotan Jukalle mitä parhainta menestystä tuleville vuosille, kiittää Malinen.

- Nämä lähes kahdeksan vuotta Postissa ovat olleet kiinnostavia ja työn kannalta erittäin monipuolisia ja opettavaisia. Nyt on kuitenkin aika siirtyä eteenpäin. On ollut hienoa olla tekemässä uutta Postia ja huomata, miten suuri ja perinteikäs yritys on pystynyt muuntautumaan monipuoliseksi ja moderniksi palveluyritykseksi kovassa toimintaympäristön muutoksessa, toteaa Rosenberg.

Malinen: ”Verkkokaupan kasvun pintaa on vasta raapaistu”

Postin liikevaihdosta 88 prosenttia tulee posti-, paketti- ja logistiikkapalveluista. Heinä-syyskuussa 2017 paketti- ja logistiikkapalvelujen osuus Postin liikevaihdosta kasvoi ensimmäisen kerran perinteisten postipalveluiden ohi. Verkkokaupan trendit ja digitalisaatio tarjoavat Postille kasvumahdollisuuksia. 

- Pakettivolyymeja kasvattaa verkkokaupan buumi, ja kuluttajat ostavat verkkokaupoista enemmän kuin koskaan. Muutos näkyy selvästi, sillä alkuvuonna jaoimme paketteja enemmän kuin koskaan, yhteensä 20,9 miljoonaa pakettia. Me olemme tähän mennessä vasta raapaisseet verkkokaupan ja logistiikan kasvun pintaa. Haluamme olla vahva toimija logistiikassa, Malinen kertoo.

Postin tavoitteena säilyttää paperinen viestintä vahvana pitkään

Malisen mukaan Posti vahvistaa kilpailuasemiaan ja kasvaa Suomessa ja lähimarkkinoilla.  Tulevana syksynä Posti käynnistää pääkaupunkiseudulla verkkokaupan saman päivän pakettitoimitukset ja viikonloppujajakelut. Samalla Posti kasvattaa suunnitellusti pakettiautomaattiensa määrää 1 500:aan.

- Verkkokaupan ja logistiikan panostusten ohella meille on erittäin tärkeää säilyttää perinteinen printti vahvana niin kauan kuin se on mahdollista. Digitalisoimme ja kehitämme jakelupalveluitamme vastataksemme asiakkaidemme tarpeisiin tehokkaasti ja kuluttajatarpeiden ostotapojen mukaisesti, Malinen sanoo.

 

Posti on Suomen johtava posti- ja logistiikka-alan palveluyritys. Ydinliiketoimintaamme kuuluvat postipalvelut, paketit, rahti ja logistiikan palvelut. Meillä on maan kattavin palveluverkosto ja käymme arkipäivisin noin kolmen miljoonan kotitalouden ja yrityksen luona. Huolehdimme arjen sujuvuudesta 11 maassa. Liikevaihtomme vuonna 2017 oli 1 647 miljoonaa euroa ja henkilöstömme määrä on noin 20 000. www.posti.com