Posti Group Oyj: OpusCapita myy taloushallinnon ulkoistusliiketoiminnan norjalaiselle Longshipille

04.05.2017

POSTI GROUP OYJ PÖRSSITIEDOTE 4.5.2017, KELLO 14:00 (EET)

Posti Group Oyj:n tytäryhtiö OpusCapita Group Oy myy taloushallinnon ulkoistuspalveluita tarjoavan Finance and Accounting Outsourcing -liiketoimintansa (FAO) norjalaiselle sijoitusyhtiö Longship AS:lle, joka hallinnoi 1,4 miljardin norjan kruunun arvoisia sijoituksia. Sopimuksen arvoa ei ole julkistettu. 

Kauppa mahdollistaa OpusCapitan keskittymisen hankinnan, laskutuksen ja kassanhallinnan digitalisoimiseen (sis. ohjelmistot, e-laskut, muut sähköiset transaktiot sekä tulostuksen ja skannauksen). FAO puolestaan voi kehittää liiketoimintaansa entistä asiakaslähtöisemmin. FAO:n ydinpalveluihin kuuluvat jatkossakin taloushallinnon ja palkanmaksuprosessien ulkoistuspalvelut sekä ohjelmistorobotiikka. 

Kaupan arvioidaan toteutuvan syyskuussa 2017. Kaikki FAO-liiketoiminnan tarjoamat palvelut jatkuvat normaalisti. Kaikkiin asiakkaisiin, joihin kaupalla on vaikutuksia, ollaan henkilökohtaisesti yhteydessä. Yhteensä 800 työntekijää kahdeksassa maassa, joista 11 % työskentelee Suomessa, siirtyy uuden yrityksen palvelukseen vanhoina työtekijöinä. FAO:n liikevaihto vuonna 2016 oli 30 miljoonaa euroa.

FAO:n Norjan liiketoimintaa johtava Knut Anders Opstad toimii uuden irtautuvan yhtiön johdossa kaupan toteutumisen jälkeen. Yritysjärjestelyn jälkeen OpusCapita työllistää 1 300 henkilöä yhdeksässä maassa ja sen liikevaihto (pois lukien FAO) vuonna 2016 oli 210 miljoonaa euroa.

Liiketoiminnan siirron suunnittelu uudelle omistajalle alkaa välittömästi. Kaupan toteutumiseen saakka FAO on osa OpusCapitaa. Uusi perustettava yritys jatkaa teknologista ja operatiivista yhteistyötä OpusCapitan kanssa myös kaupan toteutumisen jälkeen, ja Posti Group jatkaa yhtenä FAO:n keskeisenä asiakkaana.

- Liiketoimintojen uudelleenjärjestely on tärkeä strateginen askel OpusCapitalle. Se antaa sekä myytävälle ulkoistusliiketoiminnalle että OpusCapitan jatkaville liiketoimiminnoille mahdollisuuden keskittyä entistä paremmin omaan ydinosaamiseensa. Odotan mielenkiinnolla yhteistyötä Longshipin kanssa, jonka tavoitteena on kehittää liiketoimintaa ja investoida kasvuun, sanoo OpusCapitan toimitusjohtaja Patrik Sallner.  

- Olemme iloisia saadessamme OpusCapitan ulkoistusliiketoiminnan osaksi Longshipin yritysperhettä. Tunnistamme selkeitä liiketoiminnan kasvumahdollisuuksia, koska yritykset pyrkivät yhä enemmän löytämään yhteistyökumppaneita tehokkaiden ja automatisoitujen taloushallinnon prosessien toteuttamiseen. Tämän lisäksi yhtiön robotiikkatoiminnot tarjoavat vahvan kasvupotentiaalin markkinoilla. Uskomme, että yhtiöllä on hyvät mahdollisuudet hyödyntää nämä liiketoimintamahdollisuudet, sanoo Longshipin partneri Espen Stenumgård.   

Kaupalla on kertaluonteinen negatiivinen vaikutus Posti Group -konsernin tulokseen.

Lisätietoja

MediaDesk: puh. 020 452 3366
(ma-pe klo 9.00-16.30)

JAKELU:
Nasdaq Helsinki
Tiedotusvälineet
www.posti.com

Posti Group on ensisijainen valintasi postin, logistiikan ja verkkokaupan palveluissa. Huolehdimme kaupankäynnin ja arjen sujuvuudesta 10 maassa. Liikevaihtomme vuonna 2016 oli 1 608 miljoonaa euroa. Palvelemme asiakkaitamme Suomessa Posti-nimellä ja muissa maissa Itella-nimellä noin 20 500 ammattilaisen voimin. Kaikki palvelumme Suomessa ovat hiilineutraaleja. www.posti.com.

OpusCapita auttaa organisaatioita myymään, ostamaan ja maksamaan tehokkaammin tarjoamalla laajennettuja hankinnasta maksuun ja tilauksesta kassaan -ratkaisuja. Käsittelemme vuosittain yli 8 000 asiakkaan 600 miljoonaa transaktiota yli 100 maassa. OpusCapitan globaalissa ekosysteemissä ostajat, toimittajat, pankit ja muut osapuolet voivat verkottua, toimia ja kasvaa. Yhdessä asiakkaidemme kanssa siirrämme osto-, hankinta- ja talousprosessit digiaikaan. Vuonna 2016 OpusCapitan liikevaihto oli 240 miljoonaa euroa ja henkilöstöä 2000. Vuonna 1984 perustetun OpusCapitan pääkonttori on Helsingissä ja se on Posti Group Oyj:n täysin omistama tytäryhtiö. Lisätietoja on osoitteessa: www.opuscapita.com

Longship on yksityinen sijoitusyhtiö, joka keskittyy keskikoisten norjalaisten kasvuyhtiöiden kehittämiseen. Longship toimii yhteistyössä omistajien ja toimivan johdon kanssa tavoitteenaan luoda kasvua tukemalla toimintaa taloudellisesti ja tarjoamalla oman kokemuksensa yhtiön koko potentiaalin hyödyntämiseksi. Longship pitää monimutkaisista ja haasteellisista mahdollisuuksista ja pyrkii ymmärtämään kunkin liiketoiminnan ainutlaatuisuuden pintaa syvemmältä. Lisätietoja on osoitteessa: www.longship.no