Postin strategia tähtää uudistumiseen

15.06.2015

PÖRSSITIEDOTE, POSTI GROUP OYJ, 15.6.2015, KELLO 10.00 (EET)

Posti Group on täsmentänyt strategisia tavoitteitaan ja painopisteitään vuosille 2015 - 2017. Postin tavoitteena on olla vuonna 2018 asiakkaiden ensimmäinen valinta postin ja logistiikan palvelujen tarjoajana. Tärkeimpänä taloudellisena tavoitteena Postilla on hyvän kannattavuuden ylläpitäminen.

Posti Groupin hallitus on täsmentänyt yhtiön strategisia tavoitteita vuosille 2015 - 2017. Ne tähtäävät Postin uudistumiseen ja kannattavaan kasvuun uusissa palveluissa.  

  1. Puolustamme kirjeen, lehtien ja suoramainonnan jakeluliiketoimintaa pidentämällä tuotteiden elinkaarta mahdollisimman pitkään. Muokkaamme kapasiteettiamme tavoitteena säilyttää hyvä kustannuskilpailu- ja palvelukyky kirje- ja lehtivolyymien laskiessa.
  2. Olemme Suomen johtava logistiikkapalveluiden tarjoaja paketti-, varasto- ja kuljetusliiketoiminnoissa sekä merkittävä logistiikka-alan toimija Venäjällä. Luomme ratkaisuja tavaroiden verkkokaupan mahdollistamiseksi.
  3. Parannamme asiakaskokemusta monikanavaisilla digitaalisilla palveluilla ja kehitämme Postin palveluita asiakkaiden tarpeisiin.
  4. Postilla on tehokas, laadukkaasti johdettu, prosessiohjautunut ja digitalisoitu maan kattava tuotantoverkosto, jonka varaan rakennamme kasvumme.
  5. OpusCapita on tärkeä osa konserniamme ja siitä rakentuu vahva taloushallinnon ohjelmistojen, prosessien ja automaatiopalveluiden tuottaja Pohjois-Euroopassa.
  6. Etsimme synergiahyötyä uusilta kasvavilta markkinoilta. Kotipalvelut, ateriakuljetukset ja elintarvikelogistiikka hyödyntävät Postin valtakunnallista jakeluverkostoa. Kehitämme uusia data- ja analytiikkapalveluita asiakkaiden tarpeisiin.
  7. Kehitämme henkilöstön osaamista uusissa palveluissa ja kykyä vastata digitalisoituvan liiketoiminnan mahdollisuuksiin systemaattisesti. Tavoitteenamme on olla alan paras työpaikka.

 

Posti on Suomen suurin logistiikka-alan yritys 

Kilpailun kasvaessa ja postimäärän laskiessa Postille on kriittisen tärkeää turvata kilpailukyky ja kannattavuus. Nykyinen tulos ei ole tavoitellulla tasolla.  

Postin tavoitteena on kääntää logistiikka ja kotimaan rahtiliiketoiminta selvästi kannattavaksi. Postipalveluissa on tarve kiirehtiä uudistuksia postimäärän rajun laskun vuoksi. Tehokkuutta ja tuottavuutta parannetaan myös hyödyntämällä uutta teknologiaa ja lisäämällä automaatiota.  

- Kannattavuuden vuoksi meidän on onnistuttava olemaan askeleen edellä postialan murroksessa. Uudistumalla varmistamme riittävän tuloskehityksen, painottaa toimitusjohtaja Heikki Malinen.

Posti Group Oyj:n taloudelliset tavoitteet

 

Lisätietoja:

Sanna Ahonen, johtaja, strategia ja kehitys, Posti Group Oyj
Postin MediaDesk, puh. 020 452 3366 (ma-pe 9-16.30)

 

Posti Group on ensisijainen valintasi postin, logistiikan ja verkkokaupan palveluissa. Huolehdimme kaupankäynnin ja arjen sujuvuudesta 11 maassa. Liikevaihtomme vuonna 2014 oli 1 859 miljoonaa euroa. Palvelemme asiakkaitamme Suomessa Posti-nimellä ja muissa maissa Itella-nimellä noin 23 000 ammattilaisen voimin. Kaikki palvelumme Suomessa ovat hiilineutraaleja. www.posti.com