Sanomalehti Karjalainen ja Posti suunnittelevat uuden jakelutavan käyttöönottoa Rääkkylän alueelle 2.5.2024 alkaen

27.03.2024

Sanomalehti Karjalainen ja Posti suunnittelevat uuden jakelutavan käyttöönottoa Rääkkylän alueelle.

Sanomalehteä ja päiväpostia suunnitellaan jaettavaksi samalla jakelukierroksella 2.5.2024 alkaen. Postia jaettaisiin ensin taajamassa ja sen jälkeen haja-asutusalueella.

Sanomalehtien varhais- ja päiväjakelun kehittäminen on osa Sanomalehti Karjalaisen ja Postin yhteistyötä. Uusien ratkaisuiden suunnittelu on perustana sille, että kustannuskehitys jakelun osalta on tulevaisuudessa kestävää.

”Haluamme, että lukijamme saavat jatkossakin paperisen lehden kotiin jaettuna. Tarjoamme lukijoillemme myös digitaalisia palveluja perinteisen jakelupalvelun rinnalla”, kertoo myyntipäällikkö Lasse Valkila Sanomalehti Karjalaisesta.

”Meillä Postissa on hyviä kokemuksia muualla Suomessa tehdyistä jakelumuutoksista, joissa on tehty vastaavaa sanomalehtien jakelun ja päiväpostin jakelun yhdistämistä. Uskomme tämän jakelutavan toimivan myös Rääkkylässä”, sanoo aluepäällikkö Ari Korhonen Postilta.

Yhdellä jakelukierroksella huomioidaan vielä aiempaa vahvemmin Postille ja Karjalaiselle tärkeät vastuullisuusasiat, muun muassa ilmastotavoitteet. Jakelujen yhdistämisellä ja reittioptimoinnin avulla voidaan vähentää ajokilometrejä, polttoainekustannuksia ja hiilidioksidipäästöjä.

Suunnitelluista muutoksista käydään ensin neuvottelut Postin henkilöstön kanssa ja muutostarpeet myös henkilöstön osalta tarkentuvat neuvottelujen edetessä.

Kerromme postinsaajille lisää jakelun muutoksista lähempänä niiden suunniteltua ajankohtaa.