Posti laajentaa päiväpostin vuoropäiväjakelua Vöyrille, Laihialle ja Vähäänkyröön

25.04.2024

Posti laajentaa päiväpostin vuoropäiväjakelua Vöyrille, Uudenkaarlepyyn Jepualle ja Munsalaan sekä Laihialle ja Vaasan Vähäänkyröön. Muutos koskee postinumeroalueita 66400–66510 ja 66600–66980. Muutokset tulisivat suunnitelmien mukaan voimaan 27.5.2024.

Vuoropäiväjakelussa päiväpostin jakelupäivät vuorottelevat postinumeroalueiden välillä, joten vierekkäisissä kuntien osissa postia voi tulla eri päivinä. Paperista postia jaetaan arkipäivisin kahden viikon vaihtuvissa jaksoissa: maanantaina, keskiviikkona ja perjantaina yhdellä viikolla sekä tiistaina ja torstaina sitä seuraavalla viikolla.

Vuoropäiväjakelun aloitusviikon jakelupäivät voivat olla postinumeroalueella joko maanantai, keskiviikko ja perjantai tai tiistai ja torstai. Seuraavalla viikolla päivät vaihtuvat.

Vuoropäiväjakelussa yleispalvelulähetykset eli postimerkilliset lähetykset jaetaan postilain mukaisesti. Vuoropäiväjakelu ei koske pakettien jakelua, lukuun ottamatta postilaatikkoon tai -luukkuun mahtuvia pikkupaketteja, joita jaetaan päiväpostin mukana.

Päiväpostin mukana jaettavat aikakauslehdet, osoitteelliset sanomalehdet ja mainokset jaetaan lähettäjien kanssa sovitun aikataulun mukaisesti. Jakeluaikoihin saattaa tulla muutoksia.

Kerromme jakelun muutoksista lisää postinsaajille jaettavalla julkisella tiedotteella toukokuussa 2024.

Suomessa alueellinen vuoropäiväjakelu on jo käytössä useilla alueilla. Vastaavia jakelumalleja on käytössä myös kaikissa Pohjoismaissa. Syynä on paperisen postin voimakas väheneminen.

Jakelua uudistamalla Posti voi tarjota myös jatkossa perinteisiä jakelupalveluja digitaalisten palvelujen rinnalla.

Reittioptimoinnin avulla voidaan vähentää myös ajokilometrejä, polttoainekustannuksia ja hiilidioksidipäästöjä. Posti on sitoutunut painamaan Postin päästöt nollaan vuoteen 2030 mennessä.