Posti laajentaa päiväpostin vuoropäiväjakelua uusille alueille Savossa

10.04.2024

Posti laajentaa päiväpostin vuoropäiväjakelua uusille alueille Pohjois- ja Etelä-Savossa sekä Parikkalassa. Muutokset tulevat suunnitelmien mukaan voimaan toukokuussa 2024.

Vuoropäiväjakelu alkaa Kaavilla, Tuusniemellä, Leppävirralla, Tervossa, Vesannolla, Enonkoskella, Kiteen Kesälahdella, Parikkalassa, Rantasalmella, Sulkavalla, Suonenjoella ja Rautalammilla. Kuopion ja Savonlinnan keskusta-alueilla jo käytössä oleva vuoropäiväjakelu laajenee koskemaan myös kaupunkien muita alueita, esimerkiksi Juankoskea, Punkaharjua, Kerimäkeä sekä Savonrantaa.

Muutos koskee seuraavia postinumeroalueita:

Vuoropäiväjakelussa päiväpostin jakelupäivät vuorottelevat postinumeroalueiden välillä, joten vierekkäisissä kaupunginosissa postia voi tulla eri päivinä. Paperista postia jaetaan arkipäivisin kahden viikon vaihtuvissa jaksoissa: maanantaina, keskiviikkona ja perjantaina yhdellä viikolla sekä tiistaina ja torstaina sitä seuraavalla viikolla.

Vuoropäiväjakelun aloitusviikon jakelupäivät voivat olla postinumeroalueella joko maanantai, keskiviikko ja perjantai tai tiistai ja torstai. Seuraavalla viikolla päivät vaihtuvat.

Vuoropäiväjakelussa yleispalvelulähetykset eli postimerkilliset lähetykset jaetaan postilain mukaisesti. Vuoropäiväjakelu ei koske pakettien jakelua, lukuun ottamatta postilaatikkoon tai -luukkuun mahtuvia pikkupaketteja, joita jaetaan päiväpostin mukana.

Aamulla sanomalehdet jaetaan kuten ennenkin.

Päiväpostin mukana jaettavat aikakauslehdet, osoitteelliset sanomalehdet ja mainokset jaetaan lähettäjien kanssa sovitun aikataulun mukaisesti. Jakeluaikoihin saattaa tulla muutoksia.

Kerromme jakelun muutoksista lisää postinsaajille jaettavalla julkisella tiedotteella huhti-toukokuussa 2024.

Suomessa alueellinen vuoropäiväjakelu on jo käytössä useilla alueilla. Vastaavia jakelumalleja on käytössä myös kaikissa Pohjoismaissa. Syynä on paperisen postin voimakas väheneminen.

Jakelua uudistamalla Posti voi tarjota myös jatkossa perinteisiä jakelupalveluja digitaalisten palvelujen rinnalla.

Reittioptimoinnin avulla voidaan vähentää myös ajokilometrejä, polttoainekustannuksia ja hiilidioksidipäästöjä. Posti on sitoutunut painamaan Postin päästöt nollaan vuoteen 2030 mennessä.