Postimerkki juhlistaa Ruotsin Nato-jäsenyyttä

08.04.2024

Posti julkaisee 8. toukokuuta Ruotsin Nato-jäsenyyttä juhlistavan postimerkin. Postimerkin suunnittelu aloitettiin nopealla aikataululla, kun jäsenyys varmistui. Merkin on suunnitellut Anssi Kähärä.

”Ruotsin ja Naton liput kietoutuvat merkissä symbolisesti yhteen. Merkki on visuaalisesti näyttävä, mutta samalla yleisilme on simppeli ja graafinen”, kuvaa suunnittelija Anssi Kähärä.

Posti julkaisi syyskuussa 2023 Suomen Nato-jäsenyyttä juhlistavan postimerkin.

”Kerroimme silloin, että tulemme juhlistamaan postimerkillä myös Ruotsin jäsenyyttä, kun maasta tulee Naton jäsen. Hienoa, että asia eteni. Merkki ilmestyy toukokuun julkaisuerässä”, kertoo Postin Design Manager Tommi Kantola. Hän vastaa postimerkkien taiteilijavalinnoista ja taidetöiden ohjauksesta.

Historian aikana lukuisat maat ovat julkaisseet Nato-aiheisia postimerkkejä. Nato-merkit ovat kysyttyjä myös keräilijöiden keskuudessa maailmanlaajuisesti.

Ruotsin Nato-jäsenyys -postimerkissä on 10 ulkomaan ikimerkkiä.

Posti julkaisee 8. toukokuuta neljä postimerkkijulkaisua, joissa on yhteensä 10 erilaista postimerkkiä. Ruotsin Nato-merkin lisäksi muita aiheita ovat Kuninkuusravit 100 vuotta, kevään juhlapäivät sekä vedenalainen elämä Europa-postimerkeissä.

Ensipäivätapahtuma Helsingin pääpostissa 8.5. kello 13–16

Järjestämme toukokuussa ilmestyvien postimerkkien ensipäivätapahtuman keskiviikkona 8.5. kello 13–16 Helsingin pääpostissa (Elielinaukio 2 F, 00100 Helsinki).

Tilaisuudessa myydään uusia postimerkkejä, ensipäivänkuoria ja muita postimerkkituotteita. Postilähetyksiin saa ensipäivänleimoja. Postimerkkitaiteilijat signeeraavat töitään kello 13–15.

Kuvia: Posti DigiLibrary - Ruotsin Nato-jäsenyys (emmi.fi)