Ystävänpäivän korttikampanjalla halutaan ilahduttaa nuoria

27.01.2023

Posti järjestää yhdessä HelsinkiMission kanssa korttikampanjan, jossa ilahdutetaan nuoria, jotka kaipaavat enemmän ystävyyttä ja rohkaisua arkeensa. Kortit toimitetaan HelsinkiMission School to Belong -ohjelmassa mukana oleviin oppilaitoksiin ystävänpäiväksi.

Ystävänpäivä 14. helmikuuta on toiseksi suosituin korttisesonki heti joulun jälkeen.

”Kortin lähettäminen ystävälle on osoitus välittämisestä. Suomalainen ystävänpäivä ei kohdista huomiota vain kumppaniin, vaan haluamme muistaa laajasti ystäviä, kummilapsia, isovanhempia ja muita oman elämän tärkeitä ihmisiä. Korttikampanjan avulla voimme ilahduttaa nuoria, jotka kokevat ehkä yksinäisyyttäkin”, Postin kuluttajakirjepalveluista vastaava Sami Määttä sanoo.

Kampanjaan osallistutaan kirjoittamalla tervehdys korttiin, lisäämällä postimerkki ja postittamalla kortti viimeistään keskiviikkona 1.2. osoitteeseen: Posti Oy, Ystävänpäivä, PL 7230, 00002 HELSINKI.

Kampanjaan voi osallistua myös usealla kortilla. Laita kortit kirjekuoreen ja kiinnitä kuoreen painon vaatima määrä postimerkkejä. Kuoren sisällä oleviin kortteihin ei tarvita postimerkkiä.

Korttikampanja on osa Postin ja HelsinkiMission yhteistyötä. HelsinkiMission School to Belong -ohjelman tavoitteena on vähentää yksinäisyyttä ja rohkaista nuoria.

Hempeät eläinkuvitukset sopivat ystävänpäivään

Ystävänpäivän postimerkeissä nähdään tänä vuonna söpöjä eläimiä, kuten kissoja, koira, oravia ja joutsenia hempeissä sävyissä. Ystävänpäiväpostimerkkien kuvitukset on tehnyt taidemaalari Hanna-Maria Mainelakeus. Hän maalasi merkkien alkuperäiskuvat akryylimaaleilla ja siveltimellä kankaalle.

”Karsin kuvien yksityiskohtia ja kiinnitin erityisen paljon huomiota värieroihin ja kontrasteihin. Postimerkkien kuviin jäi hienosti maalauksellisuutta, mikä olikin tavoitteena”, Mainelakeus kertoo.

Hanna-Maria Mainelakeus on taideyrittäjä, jota työllistävät mm. tilaustyöt, taulut, oman tuotannon taidekankaat ja oma vaatemerkki.

Ystävänpäiväkorttien viimeinen postituspäivä on tänä vuonna tiistaina 7. helmikuuta.

Paketin viimeinen postituspäivä on perjantaina 10. helmikuuta. Netissä tai OmaPostissa maksetun paketin voi viedä suoraan pakettiautomaattiin tai postiin.

Posti - Välitetään toisistamme ystävänpäivänä