Postin vinkit sujuviin pakettitoimituksiin – joulun viimeiset lähetyspäivät ulkomaille

09.11.2023

Loppuvuosi on vilkasta aikaa paketti- ja kirjetoimituksille. Ostopäivät Singles’ Day, Black Friday ja Cyber Monday ovat pakettitoimitusten kiireisintä aikaa. Välitämme joulutervehdyksiä myös ulkomaille, ja ne kannattaa postittaa hyvissä ajoin.

”Joulu on muistamisen aikaa, ja meille postilaisille on kunnia-asia välittää joulun tervehdykset perille. Tavoitteemme on, niin jouluna kuin muutoinkin, tyytyväinen asiakas – että jokainen lähetys tulee perille nopeasti ja haluttuun paikkaan”, kertoo Jarmo Ainasoja, joka vastaa Postin joulun onnistumisesta.

Näin varmistat sujuvammat pakettitoimitukset – Postin viisi vinkkiä:

  1. Varmista, että toimituksen tiedot ovat oikein. Voit valita verkkokaupassa, mihin pakettisi saapuu. Täytä huolellisesti vastaanottajan nimi, osoite, sähköposti ja matkapuhelinnumero. Oikeat tiedot sujuvoittavat myös mahdollista tullausta. Jos et anna puhelinnumeroasi, saat paperisen saapumisilmoituksen, jonka tulo kestää kauemmin.
  2. Lataa OmaPosti-sovellus. Voit seurata lähetyksen saapumista kätevimmin OmaPosti-sovelluksessa. Saat sovellukseen ilmoituksen heti, kun lähetys on haettavissa. Voit myös lähettää tai palauttaa paketin sovelluksen kautta.
  3. Ole ajoissa liikkeellä. Suosituimmat tuotteet saattavat loppua verkkokaupoista, kun kysyntä on suurta. Varaudu maksamaan EU:n ulkopuolelta tilatuista nettiostoksista arvonlisävero ja muista tullaus.
  4. Hae paketti niin pian kuin mahdollista. Näin vapautat tilaa myös seuraaville paketeille.
  5. Vältä ruuhka-aikoja palvelupisteissä. Paketteja haetaan eniten kello 16–18 välillä. Vältä ruuhka-aikaa, jos se on mahdollista. Kaikkien Postin palvelupisteiden sijainnit ja aukioloajat voit tarkistaa osoitteessa fi/kartta.

Ulkomaan joulupaketit, -kortit ja -kirjeet kannattaa lähettää hyvissä ajoin

Ulkomaan joulutervehdysten kanssa kannattaa olla ajoissa liikkeellä.

Muutokset kansainvälisiin kuljetuksiin ja kohdemaan postinjakeluun ovat mahdollisia. Ajantasaiset tiedot löytyvät sivulta https://www.posti.fi/fi/henkiloille/joulu/ulkomaan-lahetykset.

Postin asiakaspalvelu palvelee laajennetuilla aukioloajoilla

Postin asiakaspalvelu laajentaa aukioloaan joulusesongin ajaksi. Asiakaspalvelu palvelee 13.11.2023 – 7.1.2024 välisenä aikana:

Postin joulusivusto posti.fi/joulu kokoaa yhteen kaikki jouluun liittyvät aikataulut, tiedot ja vinkit. Sivuilta löytyy myös tietoa sesongin aikana palvelevista posteista ja pakettiautomaateista.