Perinteinen korttikampanja tuo iloa sotiemme naisten ja veteraanien itsenäisyyspäivään

12.10.2023

Posti ja veteraaniliitot järjestävät jo yhdeksättä kertaa korttikampanjan, jossa jokainen voi ilahduttaa sotiemme veteraaneja ja sotiemme naisia postikortilla.

”Korttikampanja on meille tärkeä perinne. Veteraanien ikäpolvelle kirjeet ja kortit ovat tuttuja viestintäkeinoja, ja haluamme kampanjan avulla välittää suomalaisten arvostuksen veteraaneille, sotiemme naisille ja lotille siitä työstä, mitä he ovat tehneet itsenäisen Suomen hyväksi”, sanoo kotimaan kuluttajakirjepalveluista vastaava johtaja Sami Määttä Postista.

Korttikampanja alkaa maanantaina 16.10. ja kortteja voi lähettää 12.11. asti. Posti toimittaa kortit veteraaneille ja sotiemme naisille itsenäisyyspäiväksi. Veteraaneja on keskuudessamme vielä noin 2300. Sotiemme naisia on noin 7000, lottia noin 600 ja pikkulottia noin 3200.

Kampanjan tarkoituksena on tuoda helpotusta sotiemme miesten ja naisten yksinäisyyteen, iloa itsenäisyyspäivään ja lämmintä mieltä joulun odotukseen.

”Veteraaneista nuorimmatkin alkavat olla jo lähes 100-vuotiaita. Mieltä lämmittää, että meillä on tänäänkin mahdollisuus kiittää ja osoittaa kunnioitusta heille, Suomen itsenäisyyden takaajille”, toteaa Pia Mikkonen Sotiemme Veteraanit I Sotiemme Naiset -keräyksestä.

”Myös lottien keski-ikä on varsin kunnioitettava, sillä heistä peräti 235 on satavuotiaita tai yli. Lottien pitkän elämän salaisuus on utelias, työteliäs, välittävä ja epäitsekäs suhtautuminen maailmaan. Sen toivoisin siirtyvän myös seuraaville sukupolville. Siksi kannustan erityisesti kaikkia nuoria tutustumaan lottaperinteeseen ja lähettämään kortin omalle sankarilleen”, sanoo Susan Mykrä Lotta Svärd Säätiöstä.

Kortteja voivat lähettää niin yksityishenkilöt kuin koululuokat, yhteisöt ja yrityksetkin.

Kampanjaan osallistutaan kirjoittamalla tervehdys korttiin. Kiinnitä postimerkki ja lähetä kampanjaosoitteeseen. Voit lähettää myös useampia kortteja kerralla. Laita silloin kortit kirjekuoreen ja kiinnitä kuoreen painon vaatima määrä postimerkkejä. Kuoren sisällä oleviin kortteihin ei tarvita postimerkkiä.

Lähetä kortit viimeistään 12.11. osoitteella:

Posti Oy
Kortti veteraanille
PL 7230
00002 HELSINKI

Postinjakajat vievät kortit veteraaneille, sotiemme naisille ja lotille itsenäisyyspäiväksi Suomen Sotaveteraaniliiton, Sotainvalidien Veljesliiton, Rintamaveteraaniliiton, Kaatuneitten Omaisten Liiton ja Lotta Svärd Säätiön osoitetietojen mukaan.

Lue lisää: www.posti.fi/kiitos