Joulutervehdysten punainen postituskuori jaetaan koteihin marraskuun lopulla

24.11.2023

Joulutervehdysten lähetyssesonki alkaa toden teolla, kun Posti jakaa koteihin joulukorttien lähettämiseen tarkoitetun punaisen postituskuoren. Kuoret jaetaan mainoskääre Postisen välissä marraskuun lopulla (viikolla 48). Postisen nimi on joulusesongin ajan Joulunen.

Punaisessa postituskuoressa voi lähettää joulukortteja edullisemmalla joulutervehdyksen ikimerkillä. Tervehdykset ehtivät perille, jos ne jätetään postiin tai kirjelaatikkoon viimeistään keskiviikkona 13.12. Kirjelaatikkoon punaisia kuoria voi tipauttaa kello 24:ään asti.

Punaisen postituskuoren käyttö nopeuttaa korttien saapumista joulukorttilajitteluun. Punaisissa kuorissa saapuvia joulutervehdyksiä aletaan jakaa vastaanottajille torstaista 7.12. lähtien. Ne jaetaan perille jouluun mennessä.

Postista/Joulusta ja punaisia kuoria ei jaeta talouksiin, joissa on mainoskielto. Postituskuoria voi noutaa kaikista posteista ja useimmilta postimerkkien jälleenmyyjiltä.

Tärkeät lähettämisen päivämäärät

Joulupostimerkin ikimerkilllä (1,50 €) varustetut joulutervehdykset ehtivät jouluksi perille, jos ne postitetaan viimeistään keskiviikkona 13.12. Kirjelaatikkoon kortteja voi jättää silloin kello 24:ään asti. Joulutervehdyksen ikimerkin tunnistaa lumihiutale-symbolista.

Kotimaan ikimerkillä (2,30 €) varustetut joulukortit jaetaan jouluksi vastaanottajille, jos ne postitetaan viimeistään sunnuntaina 17.12. Kirjelaatikkoon kortteja voi jättää silloin kello 24:ään asti. Kotimaan ikimerkin tunnistaa Suomen kartta -symbolista.

Joulutervehdyksiä ehtii lähettää vielä hyvin myös Euroopan maihin sekä Pohjoismaihin ja Baltiaan. Kaikkien ulkomaille lähetettävien joulutervehdysten viimeiset postituspäivät voi tarkistaa osoitteesta www.posti.fi/joulu.

Postimerkkejä voi ostaa kaupoista, kioskeista, posteista ja verkosta

Joulupostimerkit tulivat myyntiin kauppoihin, kioskeihin ja posteihin jo 8. marraskuuta. Niitä voi tilata myös Postin verkkokaupasta osoitteesta www.posti.fi/ostoksille.

Muista oikea osoite

Joulukorttitalkoiden yhteydessä kannattaa tarkistaa, että korteissa on oikeat osoitetiedot. Joulutervehdykseen kirjoitetaan vastaanottajan etu- ja sukunimi, katuosoite, talon numero, rapun ja asunnon numero sekä postinumero ja postitoimipaikka. Katujen kirjoitusasut ja postinumerot voi tarkistaa Postin verkkosivuilta www.posti.fi/postinumerohaku.

Kaikkein tärkeintä lähetyksen sujuvassa lajittelussa ja jakelussa on oikea, ajantasainen ja tarkka osoite. Jos osoite on virheellinen tai puutteellinen, se voi viivästyttää lähetyksen jakelua postinsaajalle.

Kaikki tarpeellinen joulusta: posti.fi/joulu

Kaikki joulupostiin liittyvä tieto on koottu osoitteeseen www.posti.fi/joulu. Sieltä löytyvät mm. lähettämisen liittyvät päivämäärät, kirjelaatikkojen tyhjennysajat, tiedot Postin palvelupisteistä sekä tietoa tuotteista ja palveluista.