Postin palvelupisteet uudistuvat ensi vuonna – asiakkaiden eniten käyttämät palvelut kattavimmin tarjolla

20.11.2023

Posti uudistaa henkilökohtaista palvelua tarjoavia palvelupisteitä vaiheittain alkuvuodesta 2024 alkaen.

Postilla on toimialan suurin palvelupisteverkosto Suomessa, ja siihen kuuluu noin 1 000 palvelupistettä ja 2 200 pakettiautomaattia. Ajan saatossa asiakkaiden tarpeet ovat muuttuneet: valtaosa hakee palvelupisteeltä paketin, ja kirjepalveluja käytetään koko ajan vähemmän.

"Muutos liittyy isompaan postialan murrokseen, joka näkyy koko maailmassa. Digitalisaatio vähentää paperipostia, ja verkkokaupan kasvu lisää paketteja. Päivitämme palveluja vastaamaan tehokkaammin muuttuneisiin tarpeisiin. Samalla helpotamme palvelupistettä ylläpitävän kumppanin työtä, kun jokainen piste ei kata kaikkia palveluita", Postin palvelupisteverkoston kehityksestä vastaava Anu Björn kertoo.

Posteissa saatavilla kaikki palvelut, Postipisteet tarjoavat asiakkaiden eniten käyttämät palvelut

Jatkossa henkilökohtaista postipalvelua saa kahdenlaisesta pisteestä.

Postipisteiden palvelut painottuvat paketteihin, ja harvemmin käytettyjä kirjepalveluja keskitetään Posteihin. Asiakasta lähinnä olevat palvelut voi tarkistaa osoitteesta posti.fi/kartta.

Suomalaisten suosimat pakettiautomaatit palvelevat jatkossakin tuttuun tapaan. Postimerkkejä voi jatkossakin ostaa palvelupisteiden lisäksi Postin verkkokaupasta ja jälleenmyyjiltä, kuten tavarataloista, kioskeista ja useista ruokakaupoista.

Posti tiedottaa, jos oman alueen palveluihin tulee muutoksia

Uudistus etenee vaiheittain, ja ensimmäiset muutokset tapahtuvat alkuvuonna 2024. Posti tiedottaa koteihin jaettavalla asiakastiedotteella, jos oman alueen postipalveluihin tulee muutoksia.

"On hyvä muistaa, että kehitämme jatkuvasti palvelupisteverkostoamme. Uusien postipisteiden avautuminen tai olemassa olevien sulkeutuminen voivat johtua monista syistä: joskus muutokset ovat lähtöisin meistä, joskus kumppaneista. Esimerkiksi kauppojen sulkemiset ja remontit voivat vaikuttaa palvelupisteidemme toimintaan. Kerromme alueilla tapahtuvista muutoksista heti, kun voimme, ja pyrimme löytämään mahdollisimman nopeasti ratkaisun. Tavoitteemme on aina tyytyväinen asiakas", Anu Björn kertoo.

Tietoa Postin palvelupisteverkostosta

Postin palvelupisteverkostoon kuuluu noin 1 000 henkilökohtaisen palvelun pistettä ja 2 200 pakettiautomaattia. Niistä suurin osa sijaitsee kumppaniyritysten, kuten vähittäistavarakauppojen ja kioskien, yhteydessä. Postin palvelupisteverkon läpi kulkee vuosittain kymmeniä miljoonia lähetyksiä. Kaikki palvelupisteet löytyvät osoitteesta posti.fi/kartta.