Posti kuljetti Black Friday -viikolla lähes 1,4 miljoonaa pakettia

28.11.2023

Black Friday käynnisti viime viikolla verkkokaupan joulusesongin. Postin matkassa kulki viikon aikana lähes 1,4 miljoonaa pakettia.

Mustaa perjantaita vietettiin tänä vuonna 24. marraskuuta, mutta moni kauppa käynnisti alennuskampanjansa jo edeltävällä viikolla.

”Joulusesonki on meille vilkasta aikaa, ja Black Friday vauhdittaa pakettien toimituksia. Verkkokauppa on vakiinnuttanut asemansa ostopaikkana ja paketteja on ollut liikkeellä runsain määrin. Viime vuonna toimitimme sesonkiviikkoina miltei 7 miljoonaa pakettia. Uskomme, että saavutamme samansuuntaisia lukuja tänäkin vuonna”, Postin liiketoimintajohtaja Kaj Kulp kertoo.

Posti on valmistautunut joulusesonkiin avaamalla 37 väliaikaista noutopistettä ja aloittamalla pakettien lauantaijakelut suurimmissa kaupungeissa.

Kotimaan paketit ehtivät jouluksi perille, kun ne lähettää viimeistään 20. joulukuuta. Valmiiksi maksetun paketin voi jättää mihin tahansa pakettiautomaattiin tai postiin. Kotimaan ikimerkillä varustetut joulukortit tulee postittaa viimeistään 17.12., joulun ikimerkillä 13.12.

Lisätietoa joulun lähetyspäivistä: posti.fi/joulu.