Posti toimitti joulun sesonkiviikkoina lähes 7 miljoonaa pakettia – myös joulukortteja on ollut liikkeellä runsaasti

22.12.2023

Suomalaiset ovat tänäkin jouluna muistaneet toisiaan runsain määrin joulupaketeilla ja -korteilla.

Posti toimitti lähes 7 miljoonaa pakettia joulun sesonkiviikkoina, Black Friday -viikosta alkaen.

”Paketteja on kulkenut tänäkin vuonna isoin määrin automaateille, palvelupisteille ja koteihin. Jatkamme panostuksia, jotta paketit saadaan aina vastaanottajan toivomaan noutopaikkaan”, sanoo Kaj Kulp, joka vastaa Postin verkkokauppapalveluista.

Myös joulukortteja on lähetetty ahkerasti, noin 12 miljoonaa.

”Valtavan moni on tänäkin jouluna ilahduttanut läheisiään perinteisellä joulukortilla. On hienoa, että perinne pitää edelleen pintansa”, sanoo Sami Määttä, joka vastaa Postin kuluttajakirjepalveluista.

Joulutervehdykset, joille tehdään vielä Postissa osoiteselvitys väärän tai puutteellisen osoitteen vuoksi sekä joulutervehdykset, jotka on jätetty Postille joulun viimeisten lähetyspäivien jälkeen, jaetaan arviolta uuteen vuoteen mennessä.

”Joulun lähetysten toimittaminen on meille kunnia-asia, ja kaikki 20 000 postilaista Suomessa ja muissa toimintamaissamme ovat olleet tässä mukana. Lämpimät kiitokset kaikille asiakkaillemme ja Postin jouluntekijöille hienosti sujuneesta sesongista. Toivotamme kaikille hyvää, rauhallista joulua ja onnellista uutta vuotta”, sanoo Postin joulusta vastaava Jarmo Ainasoja.

Tänä sesonkina kuljetimme useammalla fossiilittomasti käyvällä omalla ja kumppanien käytössä olevalla ajoneuvolla kuin milloinkaan aiemmin. Liikenteessä oli noin 340 sähköpakettiautoa, yksitoista sähkökuormuria, yksi sähkörekka, 45 biokaasurekkaa, 12 biokaasukuormuria ja yli 2000 kevyttä sähköajoneuvoa skoottereista sähkökärryihin.