Posti suunnittelee päiväpostin vuoropäiväjakelun laajentamista Riihimäelle, Lopelle, Oittiin ja Tervakoskelle

22.03.2023

Posti suunnittelee päiväpostin vuoropäiväjakelun laajentamista Riihimäelle, Lopelle, Oittiin ja Tervakoskelle. Muutokset tulisivat suunnitelmien mukaan voimaan toukokuussa 2023.

Vuoropäiväjakelussa päiväpostin jakelupäivät vuorottelevat postinumeroalueiden välillä, joten vierekkäisissä kaupunginosissa postia voi tulla eri päivinä. Paperista postia jaetaan arkipäivisin kahden viikon vaihtuvissa jaksoissa:

- maanantaina, keskiviikkona ja perjantaina yhdellä viikolla

- tiistaina ja torstaina sitä seuraavalla viikolla.

Vuoropäiväjakelun aloitusviikon jakelupäivät voivat olla postinumeroalueella joko maanantai, keskiviikko ja perjantai tai tiistai ja torstai. Seuraavalla viikolla päivät vaihtuvat.

Vuoropäiväjakelussa yleispalvelulähetykset (postimerkilliset lähetykset) jaetaan postilain mukaisesti. Vuoropäiväjakelu ei koske pakettien jakelua, lukuun ottamatta postilaatikkoon tai -luukkuun mahtuvia pikkupaketteja, joita jaetaan päiväpostin mukana. Aikakauslehdet, sanomalehdet ja mainokset jaetaan lähettäjien kanssa sovitun aikataulun mukaisesti.

Aamun sanomalehdet jaetaan varhain aamulla jokaisena viikonpäivänä, kuten ennenkin. Riihimäen, Lopen, Oitin ja Tervakosken alueilla voidaan suunnitelmien mukaan jakaa varhaisjakelussa myös muuta postia.

Kerromme postinsaajille jaettavalla julkisella tiedotteella lisää jakelun muutoksista lähempänä niiden suunniteltua ajankohtaa.

Suomessa alueellinen vuoropäiväjakelu on jo käytössä useilla alueilla. Vastaavia jakelumalleja on käytössä myös kaikissa Pohjoismaissa. Syynä on paperisen postin voimakas väheneminen.

Jakelua uudistamalla Posti voi tarjota myös jatkossa perinteisiä jakelupalveluja digitaalisten palvelujen rinnalla.

Reittioptimoinnin avulla voidaan vähentää myös ajokilometrejä, polttoainekustannuksia ja hiilidioksidipäästöjä. Posti on sitoutunut painamaan Postin päästöt nollaan vuoteen 2030 mennessä.

Postin Muutosyksikkö auttaa henkilöstöä työn muuttuessa – tarjolla on työmahdollisuuksia koko Posti-konsernin sisällä

Suunnitelluista muutoksista käydään neuvottelut henkilöstön kanssa, mahdolliset muutostarpeet myös henkilöstön osalta tarkentuvat neuvottelujen edetessä. Vuoropäivämalli mahdollistaa aiempaa paremmin kokoaikaisen työn tekemisen.

Postin Muutosyksikkö antaa henkilöstölle henkilökohtaista tukea urasuunnittelussa ja pyrkii etsimään sopivia ratkaisuja Postin sisältä yhdessä liiketoiminnan ja työntekijöiden kanssa.