COMPANY
Tiedotteet ja uutiset

Posti mukana YK:n ilmastokokouksessa – esillä ratkaisut päästöjen vähentämiseksi

21.11.2023

Posti on mukana YK:n ilmastokokouksessa COP28:ssa Dubaissa joulukuussa. Suomi on ensimmäistä kertaa mukana omalla paviljongillaan. Business Finlandin isännöimässä paviljongissa esitellään Suomen ratkaisuja päästöjen vähentämiseksi ja mukana on eri sektoreita edustavia yrityksiä, järjestöjä sekä ministeriöiden edustajia.

“Olemme systemaattisesti olleet mukana kannustamassa yrityksiä niin Suomessa kuin maailmalla ottamaan aktiivisen roolin ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa asettamalla tieteeseen perustuvat tavoitteet ja investoimalla ratkaisuihin, jotka johtavat nettonollapäästöihin”, sanoo Postin yhteiskuntasuhde- ja vastuullisuusjohtaja Anna Storm. “Siksi haluamme olla kertomassa kokemuksistamme myös YK:n ilmastokokouksessa.”

Posti on tehnyt ympäristövaikutusten vähentämiseksi kansainvälistä yhteistyötä jo pitkään. Yhtiö liittyi mukaan YK:n Global Compact -aloitteeseen vuonna 2008. Vuonna 2020 Posti sitoutui tieteeseen pohjautuvaan, Science Based Targets initiative -ilmastoaloitteeseen ja tällä hetkellä yhtiön tavoitteet kuljettaa fossiilittomasti vuoteen 2030 mennessä ja olla kaikkien päästöjen osalta nettonollassa vuoteen 2040 mennessä ovat SBTi:n hyväksymiä.

Posti osallistui syksyllä YK:n yleiskokousviikolle osana Suomen virallista valtuuskuntaa yhdessä Global Compact Finlandin kanssa.

Posti on myös allekirjoittanut We Mean Business Coalitionin ilmastokouksen alla valtioiden päättäjille suunnatun vetoomuksen , jossa yhteensä lähes tuhannen miljardin dollarin liikevaihtoa edustavat, tieteeseen perustuviin tavoitteisiin sitoutuneet, yritykset vaativat päättäjiltä selkeitä toimenpiteitä, jotka mahdollistavat oikeudenmukaisen siirtymän puhtaaseen energiaan.

"Ilmastokriisiä ei ratkaista yksin. Niiden, joilla on kyky ja resurssit toimia, on kannettava suurin vastuu. Haluamme olla mukana edistämässä sellaista kansainvälistä yhteistyötä, joka tähtää päästöjen nopeaan vähentämiseen”, Storm sanoo.

Lisätietoja paviljongissa järjestettävästä ohjelmasta sekä mukana olevista organisaatioista löytyy osoitteessabusinessfinland.fi/en/cop28 .