Posti julkaisi vuosikatsauksensa – päästöt jatkoivat laskuaan

05.04.2023

Posti Group on tänään julkaissut vuosikatsauksensa 2022. Sen osana julkaistusta vastuullisuusraportista selviää muun muassa se, että yhtiön omat päästöt jatkoivat laskuaan. Vuoden aikana päästöt laskivat kymmenellä prosentilla.

Vuosikatsaus sisältää tilintarkastetun konsernitilinpäätöksen, hallituksen toimintakertomuksen, vastuullisuusraportin, selvityksen hallinto- ja ohjausjärjestelmästä sekä palkitsemisraportin.

Vastuullisuusraportissa kerrotaan muun muassa, miten Posti on raportointivuoden aikana edistänyt tavoitteitaan taloudellisen, sosiaalisen ja ympäristövastuun osa-alueilla. Raportin viitekehyksenä on aiempien vuosien tapaan kansainvälinen Global Reporting Initiative (GRI).   

Posti on sitoutunut kuljettamaan fossiilivapaasti vuoteen 2030 mennessä. Tavoite pitää sisällään sekä omat että kumppanien kanssa toteutetut tiekuljetukset. Vuoteen 2040 mennessä kaikki toiminta on päästöjen osalta nettonollassa. Science Based Targets -aloite (SBTi) on hyväksynyt molemmat tavoitteet. Posti oli ensimmäinen suomalaisyritys ja ensimmäinen toimialansa yritys globaalisti, jonka nettonollatavoitteet aloite hyväksyi.

Postin omat päästöt laskivat viime vuonna kymmenellä prosentilla verrattuna toissavuoteen. Kaikkiaan Postin omat päästöt Suomessa ovat vuodesta 2011 laskeneet 60 prosenttia. Ajoimme omalla kalustollamme fossiilivapaasti sähköä ja uusiutuvia polttoaineita käyttäen yhteensä yli 18 miljoonaa kilometriä.

Muita viime vuoden aikana saavutettuja esimerkkejä edistymisestä olivat muun muassa:

“Yrityksillä on äärimmäisen suuri rooli maapallon lämpenemisen hidastamisessa. Siksi Postikin on asettanut ilmastotieteen mukaiset ja erittäin tiukat päästötavoitteet itselleen. Pelkät tavoitteet eivät kuitenkaan riitä. Syksyllä julkaistu puhtaan liikenteen tiekarttamme on hyvä esimerkki käytännön teoista tavoitteiden eteen: hyväksytty suunnitelma tuhansien puhtaiden ajoneuvojen hankinnasta vuoteen 2030 mennessä”, sanoo Postin vastuullisuusjohtaja Noomi Jägerhorn.

”Pelkkä ympäristön huomioiminenkaan ei riitä. Päästöttömyyden lisäksi meidän on varmistettava, että ihmisillä on hyvä olla. Siksi vastuullisuusohjelmamme kulmakiviin kuuluvat ympäristön lisäksi ihmisten hyvinvointi, työturvallisuus, monimuotoisuus ja yhdenvertaisuus, kestävä hankinta sekä eettinen liiketoiminta. Näiden etenemisestä kerromme lisää tuoreessa raportissamme.”

Lue lisää raportista, joka on ladattavissa osoitteessa posti.com/vastuullisuus.