Posti julkaisee Suomi Natossa -postimerkin

31.08.2023

Merkki kunnioittaa historiallista tapahtumaa

Posti julkaisee 6. syyskuuta 2023 Suomen Nato-jäsenyyttä juhlistavan postimerkin. Posti täyttää julkaisupäivänä 385 vuotta.

Posti on kautta aikojen juhlistanut Suomelle tärkeitä tapahtumia postimerkillä.

”Postimerkki on aikansa kuva. Sillä voidaan nostaa esille ajankohtaisia asioita ja kunnioittaa historiallisia merkkihetkiä. Tällaisia ovat olleet muun muassa Suomen EU-jäsenyys ja Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhla”, kertoo Design Manager Tommi Kantola, joka vastaa postimerkkien taiteilijavalinnoista ja taidetöiden ohjauksesta.

Postimerkin suunnittelu käynnistyi heti, kun Suomesta tuli Naton jäsen huhtikuussa 2023.

”Saimme näin merkin mukaan syyskuun postimerkkien julkaisuerään. Postimerkkejä julkaistaan neljä kertaa vuodessa”, Kantola kertoo.

Historian aikana lukuisat maat ovat julkaisseet Nato-aiheisia postimerkkejä. Posti tulee huomioimaan postimerkillä myös Ruotsin Nato-jäsenyyden, kun maasta tulee jäsen. Nato-merkit ovat kysyttyjä keräilijöiden keskuudessa maailmanlaajuisesti.

”Postimerkkiin on valittu jokaisen jäsenmaan lipusta yksi väri ja tehty siitä värikäs raidoitus, joka symboloi Nato-yhteisöä”, kertoo postimerkin suunnitellut Ilkka Kärkkäinen.

Kärkkäisen mukaan merkin tyyli on skandinaavisen pelkistetty, mutta samalla kuitenkin informatiivinen ja näyttävä.

Suomi Natossa -postimerkkiarkissa on 10 kotimaan ikimerkkiä. Merkin painosmäärä on miljoona kappaletta.

Syyskuun merkkien aiheina myös satavuotiaat Finnair ja Museoliitto

Posti julkaisee 6. syyskuuta myös kolme muuta postimerkkijulkaisua. Merkkien aiheina ovat Finnairin ja Museoliiton 100-vuotispäivät sekä Christoffer Relanderin taidemerkit.

Ensipäiväntapahtuma Helsingin pääpostissa Postin syntymäpäivänä 6.9.

Syyskuussa ilmestyvien postimerkkien ensipäiväntapahtuma järjestetään keskiviikkona 6. syyskuuta kello 13–16 Helsingin pääpostissa (Elielinaukio 2 F, 00100 Helsinki). Postimerkkitaiteilijat ovat paikalla signeeraamassa töitään kello 13–15.

Kuvia postimerkeistä: Posti DigiLibrary - 6.9.2023 (emmi.fi)

Postimerkit ovat myynnissä Postin palvelupisteissä, jälleenmyyjillä ja Postin verkkokaupassa: Posti Verkkokauppa | Etusivu