Määräaikainen osoitteenmuutos ja rinnakkaisosoitteen ilmoittaminen Postille helpottaa postinkulkua

14.07.2023

Paperisen postin vähetessä automaatio auttaa muun muassa postin lajittelua. Koneellisen lajittelun mahdollisimman tehokas hyödyntäminen on nykyisin entistä tärkeämpi keino kilpailukyvyn ylläpitämiseen ja asiakastyytyväisyyteen. 

Usea postinumeroalue Helsingissä, Hämeenlinnassa, Riihimäellä ja Lahdessa on siirtynyt koneavusteiseen esityöhön kevään ja kesän 2023 aikana. Koneavusteista esityötä laajennetaan myös Espooseen ja Turkuun heinäkuussa 2023. 

Koneavusteinen lajittelu edellyttää, että kaikissa lähetyksissä on oma yksilöity koodi, jonka avulla lajittelu tehdään. Useissa lähetyksissä tuo koodi on jo valmiina, mutta mikäli sitä ei ole, tuotetaan koodi Postin omassa koodintuottoprosessissa. Mikäli koodi puuttuu tai sitä joudutaan täydentämään, lähetys saattaa viivästyä. 

Myös mikäli määräaikaista osoitteenmuutosta ei ole tehty tai rinnakkaisosoitetta ei ole ilmoitettu Postille, voi lähetyksen toimittamisessa haluttuun osoitteeseen tulla viiveitä. 

Määräaikainen osoitteenmuutos

Määräaikainen osoitteenmuutos sopii esimerkiksi silloin, kun lomailet mökillä, asut hetkellisesti ulkomailla tai jos putkiremontin vuoksi haluat vastaanottaa postit toiseen osoitteeseen. Kun teet määräaikaisen osoitteenmuutoksen, jaamme postin haluamaasi osoitteeseen valitsemanasi aikana. Määräajan päätyttyä jaamme postit vanhaan osoitteeseesi. 

Rinnakkaisosoitteen ilmoittaminen Postille

Suosittelemme, että lähetyksen vastaanottaja ilmoittaa kesäosoitteensa tai muun säännöllisessä käytössä olevan osoitteen rinnakkaisosoitteeksi myös Postille, jotta osoitteeseen ohjatut lähetykset saadaan jaettua vastaanottajan haluamalla tavalla. Jos Postilla ei ole tiedossa rinnakkaisosoitetta, ei koneellinen lajittelu tunnista postinsaajaa, mikä aiheuttaa viiveen lähetysten jakeluun. 

Lisätietoja määräaikaisesta osoitteenmuutoksesta ja rinnakkaisosoitteen ilmoittamisesta löytyy osoitteesta http://www.posti.fi/muuttaminen