Kuljetusalan lakko loppuu – Postin lähetysten kulku normalisoituu nopeasti, paketit perillä lähipäivinä

21.02.2023

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT:n lakko loppuu tiistaina 21.2. klo 24:00 aiemmin ilmoitetun mukaisesti. Myös 16.2. alkaneet Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU:n tukitoimet päättyvät samaan aikaan.

”AKT:n lakko ja PAU:n tukitoimet ovat valitettavasti aiheuttaneet asiakkaidemme lähetyksiin viivästymisiä ja häiriöitä. Nyt keskitymme siihen, että lakon päättymisen jälkeen meille tulevat lähetykset kulkevat mahdollisimman normaalisti. Samaan aikaan puramme lakon aikana varastoiduista lähetyksistä kertynyttä sumaa. Teemme parhaamme, jotta kaikki lähetykset kulkevat normaalisti mahdollisimman pian. Kiitos kaikille asiakkaillemme kärsivällisyydestä”, sanoo Postin poikkeustilanteiden johtaja Jarmo Ainasoja.

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT:n lakko satamien ahtaustyössä jatkuu edelleen, jolla voi olla vaikutusta ulkomailta Suomeen tuleviin lähetyksiin.   

Arviomme mukaan:


Varhaisaamun sanomalehdet kulkivat lakon aikana pääasiassa normaalisti pieniä paikallisia häiriöitä lukuun ottamatta.

Lakon aiheuttaman ruuhkautumisen vuoksi emme valitettavasti voi selvittää tai kiirehtiä yksittäisen lähetyksen kulkua. Seurattavien lähetysten tilaa voi seurata OmaPosti-sovelluksessa tai posti.fi lähetysten seurannan kautta.

Kaikki lähetykset tullaan toimittamaan niin pian kuin mahdollista. Lähetyksistä, joita ei pystytty lakon takia toimittamaan, on huolehdittu ja ne on varastoitu asianmukaisesti.