Joulupakettien ja -korttien viimeiset lähetyspäivät ovat pian käsillä – lähetyksiä voi lähettää Postille normaalisti

11.12.2023

Joulukortteja ehtii lähettämään vielä tällä viikolla, paketteja ensi viikollakin.

Kotimaan paketit ehtivät perille jouluksi, kun ne lähettää keskiviikkoon 20.12. mennessä. Paketin voi maksaa netissä posti.fi/laheta, OmaPosti-sovelluksessa tai postissa. Maksetun paketin voi viedä postiin tai automaattiin.

Joulukortit saa matkaan vielä sunnuntaina 17.12., kun käyttää kotimaan ikimerkkiä. Joulutervehdyksen ikimerkillä viimeinen lähetyspäivä on keskiviikko 13.12. Kortit tulee jättää kirjelaatikkoon tai postiin keskiyöhön mennessä.

Paketit ja joulukortit saadaan perille jouluksi

Postinjakelussa voi olla lyhytaikaisia viiveitä jos 14.12. ilmoitetut työnseisaukset toteutuvat. Arvioimme, että palvelumme normalisoituvat nopeasti mahdollisten työnseisausten jälkeen. Lähetyksiä voi lähettää meille normaalisti ja paketit ja joulukortit saadaan perille jouluksi.

Lisätietoja asiakastiedotteesta.

Muista oikea osoite

Joulupostitusten yhteydessä kannattaa tarkistaa, että paketeissa ja korteissa on oikeat osoitetiedot. Joulutervehdykseen kirjoitetaan vastaanottajan etu- ja sukunimi, katuosoite, talon numero, rapun ja asunnon numero sekä postinumero ja postitoimipaikka. Katujen kirjoitusasut ja postinumerot voi tarkistaa sivulta posti.fi/postinumerohaku.

Pakettiin kannattaa lisätä myös vastaanottajan puhelinnumero, sillä se nopeuttaa saapumisilmoituksen lähettämistä. Jos puhelinnumero ei ole tiedossa, paketille on ostettava Paperinen saapumisilmoitus -lisäpalvelu ja se on postitettava viimeistään torstaina 14.12., jotta vastaanottaja ehtii saamaan saapumisilmoituksen.

Kiitos, kun noudat nopeasti

Paketteja on nyt liikkeellä runsaasti. Saapuva paketti kannattaa noutaa nopeasti, sillä tällöin tilaa vapautuu myös muille joulun paketeille.

Kaikki tarpeellinen osoitteessa posti.fi/joulu

Postin joulusivustolta posti.fi/joulu löytyvät kaikki joulun lähetyksiin liittyvät aikataulut, tiedot ja vinkit. Sivulta löytyy myös tietoa palvelupisteistämme sekä sesonkia varten perustettavista väliaikaisista noutopisteistä.