Arviot AKT:n lakon ja PAU:n tukilakon vaikutuksista Postin palveluihin ovat täsmentyneet – normaalitilanteeseen pyritään palaamaan mahdollisimman nopeasti lakon päätyttyä

16.02.2023

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT:n lakko alkoi keskiviikkona 15.2. Emme ole neuvotteluiden osapuoli emmekä voi vaikuttaa kiistan ratkaisuun. Toivomme, että sopuun päästään pikaisesti.

Lisäksi torstaina 16.2. alkoivat Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU:n tukitoimet. Tukitoimien tavoitteena on vauhdittaa AKT:n työehtosopimusneuvotteluja kuorma-autoalalla. Autoliikennettä koskevan lakon ja PAU:n tukitoimien on ilmoitettu päättyvän 21.2.

AKT:n lakosta ja PAU:n tukitoimista aiheutuu valitettavasti asiakkaillemme viivästymisiä ja häiriöitä lähetysten kulkuun. Pahoittelemme tilanteesta asiakkaillemme aiheutuvaa haittaa.

Paketit pyritään toimittamaan mahdollisimman normaalisti pian lakon loputtua

Arviomme lähetysten viiveistä ovat täsmentyneet lakon ja tukitoimien alettua.

Tämänhetkisen arviomme mukaan

 

Turvallisuuteen ja terveyteen liittyvät lähetykset on rajattu lakon ulkopuolelle ja ne pyritään toimittamaan perille normaalissa aikataulussa

Turvallisuuteen ja terveyteen liittyviä lähetyksiä ovat muun muassa terveydenhuoltoon liittyvät lähetykset (verilähetykset ja laboratoriolähetykset) sekä ateriakuljetukset (koulut, päiväkodit, vanhusten aterioiden laitos- ja kotiinkuljetukset). 

Asiakkaiden kannattaa seurata asiakasviestintäämme

Arvioimme lakkojen vaikutuksia palveluihimme päivittäin ja kerromme mahdollisista arvioissa tapahtuvista muutoksista asiakastiedotteessa, joka löytyy kotisivuilta posti.fi.