AKT:n 1.3. alkavaksi ilmoitettu lakko vaikeuttaa toteutuessaan Postin rahtikuljetuksia

28.02.2023

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT:n kuorma-autoalaa koskevan toisen lakon on ilmoitettu alkavan keskiviikkona 1.3.2023 klo 03.00 ja päättyvän keskiviikkona 8.3.2023 klo 03.00. Lisäksi Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU on jälleen ilmoittanut myötätuntotaistelusta, jonka tavoitteena on tukea AKT:n työtaistelua kuorma-autoalalla. PAU:n tukitoimet koskevat rahdin käsittelyä terminaaleissa ajalla 1.3. klo 03.00–8.3. klo 03.00. 

Toivomme pikaista sopua AKT:n työmarkkinariitoihin. Suurena kotimaisena logistiikka-alan toimijana Postiin kohdistuu nyt jo toistamiseen työtaistelutoimia, joista aiheutuu haittaa asiakkaillemme. Tilanne on erittäin valitettava erityisesti siksi, että ratkaisun avaimet tähän työmarkkinariitaan eivät ole Postin käsissä. 

”Pyrimme huolehtimaan asiakkaidemme palveluiden toimivuudesta niin hyvin kuin mahdollista. Arvioimme lakkojen vaikutuksia palveluihimme päivittäin. Kannattaa seurata asiakasviestintäämme kotisivuillamme posti.fi. Kiitämme asiakkaitamme kärsivällisyydestä”, sanoo poikkeustilannejohtaja Jarmo Ainasoja

 

Tämänhetkisen arviomme mukaan: 

 

Kaikki lähetykset tullaan toimittamaan niin pian kuin mahdollista. Lähetyksistä, joiden toimittaminen viivästyy lakon takia, huolehditaan ja ne varastoidaan asianmukaisesti. 

Posti arvioi lakkojen vaikutuksia palveluihinsa päivittäin ja kertoo mahdollisista arvioissa tapahtuvista muutoksista asiakastiedotteessa, joka löytyy kotisivuilta posti.fi.