Tietomurto Itella Viro -liiketoiminnassa

08.11.2022

Maanantaina 7.11.2022 Posti-konserniin kuuluva Itella Estonia OÜ sai Viron tietosuojan valvontaviranomaiselta ilmoituksen Itella Viron pakettilähetysjärjestelmään kohdistuneesta tietomurrosta. Käynnistimme välittömästi tiedon saatuamme toimenpiteet tilanteen selvittämiseksi ja vahinkojen minimoimiseksi.

Selvitysten mukaan tietomurto koskee 69 Itella Viron yritysasiakkaan pakettilähetystietoja. Kyse on rikollisesta toiminnasta. Olemme ilmoittaneet tapahtuneesta paikalliselle tietosuojaviranomaiselle, ja asiaa tutkitaan yhdessä viranomaisten ja poliisin kanssa.

Olemme ottaneet yhteyttä tietomurron kohteiksi joutuneisiin yritysasiakkaisiin, jonka lisäksi myös  yksityisasiakkaat, joita asia koskee, tullaan kontaktoimaan. Tietomurron kohteena olevassa järjestelmässä ei ole arkaluonteisia tietoja kuten esimerkiksi maksutapahtuma- tai pankkitietoja.

Jatkamme tapahtuneen selvittämistä yhteistyössä viranomaisten kanssa. Yksityiskohtaisempia lisätietoja ei valitettavasti voida antaa johtuen käynnissä olevasta poliisitutkinnasta.