Sanomalehti Karjalainen ja Posti suunnittelevat uuden jakelutavan käyttöönottoa Ilomantsin, Kiihtelysvaaran ja Tuupovaaran alueelle 6.3.2023 alkaen

11.10.2022

Sanomalehti Karjalainen ja Posti suunnittelevat uuden jakelutavan käyttöönottoa Ilomantsin, Kiihtelysvaaran ja Tuupovaaran alueelle. Sanomalehteä ja päiväpostia suunnitellaan jaettavaksi samalla jakelukierroksella 6.3.2023 alkaen. Postia jaettaisiin ensin taajamassa ja sen jälkeen haja-asutusalueella.

Sanomalehtien varhais- ja päiväjakelun kehittäminen on osa Sanomalehti Karjalaisen ja Postin yhteistyötä. Uusien ratkaisuiden suunnittelu on perustana sille, että kustannuskehitys jakelun osalta on tulevaisuudessa kestävää.

”Haluamme, että lukijamme saavat jatkossakin paperisen lehden kotiin jaettuna. Tarjoamme lukijoillemme myös digitaalisia palveluja perinteisen jakelupalvelun rinnalla”, kertoo myyntipäällikkö Lasse Valkila Sanomalehti Karjalaisesta.

”Meillä Postissa on hyviä kokemuksia muualla Suomessa tehdyistä jakelumuutoksista, joissa on tehty vastaavaa sanomalehtien jakelun ja päiväpostin jakelun yhdistämistä. Uskomme tämän jakelutavan toimivan myös Ilomantsissa, Kiihtelysvaarassa ja Tuupovaarassa”, sanoo aluepäällikkö Ari Korhonen Postilta.

Yhdellä jakelukierroksella huomioidaan vielä aiempaa vahvemmin Postille ja Karjalaiselle tärkeät vastuullisuusasiat, muun muassa ilmastotavoitteet. Jakelujen yhdistämisellä ja reittioptimoinnin avulla voidaan vähentää ajokilometrejä, polttoainekustannuksia ja hiilidioksidipäästöjä.

Suunnitelluista muutoksista käydään ensin neuvottelut Postin henkilöstön kanssa ja mahdolliset muutostarpeet myös henkilöstön osalta tarkentuvat neuvottelujen edetessä.

Kerromme postinsaajille lisää jakelun muutoksista lähempänä niiden suunniteltua ajankohtaa.