Tarunhohtoinen Kuutar hopealle eurooppalaisessa postimerkkikilpailussa

28.10.2022

Emmi-Riikka Vartiaisen suunnittelema Kuutar-postimerkki on voittanut hopeaa PostEuropen kilpailussa, jossa palkitaan kauneimpia eurooppalaisia postimerkkejä. Kilpailun teemana oli tänä vuonna tarut ja myytit, ja siihen osallistui 47 postimerkkiä Euroopasta.

Vartiaisen suunnittelema Kuutar-merkki julkaistiin 27. huhtikuuta.

“Olen niin iloinen, että Kuutar-kuvani on koskettanut niin monia. Samat tarinat ja mysteerit kiehtovat meitä Euroopassa, joten minusta tuntuu, että olemme yhtä”, Emmi-Riikka Vartiainen sanoo.

Suomi on menestynyt EUROPA-postimerkkikilpailussa vuosittain. Aikaisemmin kilpailussa on palkittu erikseen asiantuntijaraadin ja yleisön suosikit, mutta tänä vuonna sääntöjä muutettiin ja voittaja valittiin kolmen raadin yhteispisteillä. Yhdistetty raati koostui asiantuntijoista, yleisöstä ja postihallinnon edustajista.

Suomen äänet postihallintojen raatiin antoi Postin design manager Tommi Kantola, joka vastaa postimerkkien taiteilijavalinnoista ja postimerkkitaidetöiden ohjauksesta.

”Pyrin aina löytämään parhaan mahdollisen suunnittelijan jokaiselle postimerkille. Suomessa on niin paljon lahjakkaita ammattilaisia, joista valita. Olen ollut onnekas valinnoissani, sillä vuodesta toiseen suomalaiset postimerkit ovat päätyneet EUROPA-postimerkkikilpailun palkintokorokkeelle,” Kantola sanoo.

Kilpailun voitto meni tänä vuonna Luxemburgiin ja pronssia voitti Liechtenstein.

Suomen sijoitukset EUROPA-postimerkkien kilpailussa:

Kuutar-postimerkin kuva: https://digilibrary.emmi.fi/l/gDMWMkstWPJW