Posti toimitti joulun sesonkiviikkoina lähes 7 miljoonaa pakettia – myös joulukortteja on ollut liikkeellä runsaasti

23.12.2022

Suomalaiset ovat tänäkin jouluna muistaneet toisiaan runsain määrin joulupaketeilla ja -korteilla.

Posti toimitti lähes 7 miljoonaa pakettia joulun sesonkiviikkoina, Black Friday -viikosta alkaen.

”Paketteja on kulkenut isoin määrin automaateille, palvelupisteille ja koteihin. Voimme iloksemme todeta, että vuoden kiireisempänä aikana saamamme asiakaspalaute ylittää pitkän aikavälin keskiarvon. Sesongin aikana olemme saaneet pakettipalveluista lähes 40 000 asiakaspalautetta keskiarvolla 4,55/5. Erityistä kiitosta saa kuljettajiemme palveluasenne ja kotiintoimitukset. Jatkamme panostuksia, jotta paketit saadaan aina vastaanottajan toivomaan noutopaikkaan”, sanoo Tommi Kässi, joka vastaa Postin suurista kotimaisista paketti- ja verkkokauppa-asiakkuuksista.

Myös joulukortteja on lähetetty ahkerasti. Niitä on postitettu tähän mennessä lähes 14 miljoonaa.

”Moni on tänäkin jouluna ilahduttanut läheistä perinteisellä joulukortilla. Tutkimuksestamme selviää, että joulukortti on suosituin joulun tervehdys, ja vastaanottajat säilyttävät saamiaan kortteja pitkään”, sanoo Sami Määttä, joka vastaa Postin kuluttajakirjepalveluista.

Tavoitteenamme on jakaa uuteen vuoteen mennessä ne joulutervehdykset, joille tehdään Postissa osoiteselvitys väärän tai puutteellisen osoitteen vuoksi sekä ne joulutervehdykset, jotka on jätetty Postille joulun viimeisten lähetyspäivien jälkeen.

”Joulu on meille postilaisille kunnia-asia, ja olemme tänä vuonna tehneet joulua ympäri Suomen noin 20 000 jouluntekijän voimin. Lämpimät kiitokset kaikille postilaisille ja asiakkaillemme hienosti sujuneesta joulusta. Toivotamme kaikille hyvää, rauhallista joulua ja onnellista uutta vuotta”, sanoo Postin joulusta vastaava Jarmo Ainasoja.