Posti suunnittelee paperisten postilähetysten vuoropäiväjakelun laajentumista Turun, Vantaan ja Oulun alueille syksyllä 2022

11.04.2022

Posti on aloittanut suunnittelun paperisten postilähetysten vuoropäiväjakelun laajentamisesta Turun, Vantaan ja Oulun alueille. Muutokset tulisivat suunnitelman mukaan voimaan syksyllä 2022.

Päiväpostin jakelupäivät vuorottelisivat postinumeroalueiden välillä, joten vierekkäisissä kaupunginosissa postia voisi tulla eri päivinä. Paperista postia jaettaisiin arkipäivisin kahden viikon vaihtuvissa jaksoissa:

Muutoksen jälkeenkin sanomalehdet jaettaisiin varhain aamulla kuten ennenkin, jokaisena viikonpäivänä. Posti hoitaa sanomalehtien varhaisjakelun Vantaalla.

Yleispalvelulähetykset (postimerkilliset lähetykset) jaettaisiin kaikilla alueilla postilain mukaisesti. Vuoropäiväjakelu ei koske pakettien jakelua.

Suomessa alueellinen vuoropäiväjakelu on jo käytössä Espoon, Kauniaisen, Helsingin ja Tampereen seuduilla, ja suunnitelman mukaan syksyllä Porissa. Vastaavia jakelumalleja on käytössä myös kaikissa Pohjoismaissa. Syynä on paperisen postin voimakas väheneminen.

Jakelun uudistaminen auttaa pidentämään paperisen postin elinkaarta

Jakelua uudistamalla Posti voi tarjota myös jatkossa perinteisiä jakelupalveluja digitaalisten palvelujen rinnalla. Erityyppisiin asiakastarpeisiin suunnitellaan uudenlaisia malleja, koska yksi jakelumalli ei sovi kaikille lähettäjille.

Tarkalla jakelureittien suunnittelulla voidaan vähentää myös ajokilometrejä, polttoainekustannuksia ja hiilidioksidipäästöjä. Apuna on myös Postin uusi jakelukalusto. Posti on sitoutunut painamaan Postin päästöt nollaan vuoteen 2030 mennessä.

Postin Muutosyksikkö auttaa henkilöstöä työn muuttuessa – tarjolla on työmahdollisuuksia koko Posti-konsernin sisällä

Suunnitelluista muutoksista käydään ensin neuvottelut henkilöstön kanssa, muutostarpeet myös henkilöstön osalta tarkentuvat neuvottelujen edetessä. Vuoropäivämalli mahdollistaa aiempaa paremmin kokoaikaisen työn tekemisen.

Postin Muutosyksikkö antaa henkilökohtaista tukea urasuunnittelussa ja etsii sopivia ratkaisuja Postin sisältä yhdessä liiketoiminnan ja työntekijöiden kanssa. Vaikka nykyinen työ vähenisi tai loppuisi, ammattitaitoiselle henkilöstölle on tarvetta ja mahdollisuuksia avoimissa työtehtävissä koko Posti-konsernissa.

Kerromme postinsaajille lisää lähempänä muutosten suunniteltua ajankohtaa.