Posti suunnittelee paperisten postilähetysten vuoropäiväjakelua Porin alueelle

28.03.2022

Posti on aloittanut suunnittelun paperisten postilähetysten vuoropäiväjakelun laajentamisesta Porin alueelle. Muutos tulisi suunnitelman mukaan voimaan syksyllä 2022.

Päiväpostin jakelupäivät vuorottelisivat postinumeroalueiden välillä, joten vierekkäisissä kaupunginosissa postia voisi tulla eri päivinä. Paperista postia jaettaisiin arkipäivisin kahden viikon vaihtuvissa jaksoissa:

Aamun sanomalehdet jaettaisiin varhain aamulla jokaisena viikonpäivänä, kuten ennenkin. Yleispalvelulähetykset (postimerkilliset lähetykset) jaettaisiin postilain mukaisesti. Vuoropäiväjakelu ei koske pakettien jakelua.

Suomessa alueellinen vuoropäiväjakelu on jo käytössä Espoon ja Kauniaisen alueilla. Helsingissä ja Tampereen seudulla vuoropäiväjakelu käynnistyy 4.4.2022. Vastaavia jakelumalleja on käytössä kaikissa Pohjoismaissa. Syynä on paperisen postin voimakas väheneminen.

Jakelun uudistaminen auttaa pidentämään paperisen postin elinkaarta

Jakelua uudistamalla Posti voi tarjota myös jatkossa perinteisiä jakelupalveluja digitaalisten palvelujen rinnalla. Erityyppisiin asiakastarpeisiin suunnitellaan uudenlaisia malleja, koska yksi jakelumalli ei sovi kaikille lähettäjille.

Tarkan reittioptimoinnin avulla voidaan vähentää myös ajokilometrejä, polttoainekustannuksia ja hiilidioksidipäästöjä. Posti on sitoutunut painamaan Postin päästöt nollaan vuoteen 2030 mennessä.

”Hyvällä jakelureittien suunnittelulla ja uudella jakelukalustollamme pystymme vähentämään entistä paremmin hiilidioksidipäästöjä. Kiinnitämme erityistä huomiota mm. tyhjäkäyntiä vähentävään ajotapaan”, aluepäällikkö Timo Honkasalo kertoo. 

Postin Muutosyksikkö auttaa henkilöstöä työn muuttuessa – tarjolla on työmahdollisuuksia koko Posti-konsernin sisällä

Postin Muutosyksikkö antaa henkilökohtaista tukea urasuunnittelussa ja etsii sopivia ratkaisuja Postin sisältä yhdessä liiketoiminnan ja työntekijöiden kanssa.

Porin alueelle suunnitteilla olevaa vuoropäiväjakelua koskevat yhteistoimintaneuvottelut alkavat 11.4.2022. Neuvottelut kestävät vähintään kuusi viikkoa.

”Muutostarpeet henkilöstömme osalta tarkentuvat yhteistoimintaneuvottelujen edetessä. Meillä on tarvetta ammattitaitoiselle henkilöstöllemme postityössä ja muuallakin avoimissa työtehtävissä koko konsernissamme. Uskomme että neuvottelujen edetessä työ ja tekijät löytävät toisensa”, Timo Honkasalo sanoo.