Posti suunnittelee päiväpostin vuoropäiväjakelun laajentamista Vaasaan ja Mustasaareen

13.10.2022

Posti suunnittelee päiväpostin vuoropäiväjakelun laajentamisesta Vaasaan ja Mustasaareen. Muutokset tulisivat suunnitelman mukaan voimaan helmikuussa 2023.

Vuoropäiväjakelussa päiväpostin jakelupäivät vuorottelevat postinumeroalueiden välillä, joten vierekkäisissä kaupunginosissa postia voi tulla eri päivinä. Paperista postia jaetaan arkipäivisin kahden viikon vaihtuvissa jaksoissa:

- maanantaina, keskiviikkona ja perjantaina yhdellä viikolla

- tiistaina ja torstaina sitä seuraavalla viikolla.

Vuoropäiväjakelun aloitusviikon jakelupäivät voivat olla postinumeroalueella joko maanantai, keskiviikko ja perjantai tai tiistai ja torstai. Seuraavalla viikolla päivät vaihtuvat.

Yleispalvelulähetykset eli postimerkilliset lähetykset jaetaan postilain mukaisesti. Vuoropäiväjakelu ei koske pakettien jakelua, lukuun ottamatta postilaatikkoon tai -luukkuun mahtuvia pikkupaketteja, joita jaamme päiväpostin mukana.

Kerromme postinsaajille tammikuussa jaettavalla julkisella tiedotteella lisää jakelun muutoksista.

Vuoropäiväjakelu on jo käytössä Espoossa, Kauniaisissa, Helsingissä, Tampereen seudulla, Kaarinassa, Raisiossa, Liedossa, Naantalissa, pienessä osassa Turkua, Porissa ja Oulussa. Vastaavia jakelumalleja on käytössä myös kaikissa Pohjoismaissa. Syynä on paperisen postin voimakas väheneminen.

Jakelua uudistamalla Posti voi tarjota myös jatkossa perinteisiä jakelupalveluja digitaalisten palvelujen rinnalla.

Reittioptimoinnin avulla voidaan vähentää myös ajokilometrejä, polttoainekustannuksia ja hiilidioksidipäästöjä. Posti on sitoutunut painamaan Postin päästöt nollaan vuoteen 2030 mennessä.

Postin Muutosyksikkö auttaa henkilöstöä työn muuttuessa – tarjolla on työmahdollisuuksia koko konsernin sisällä


Suunnitelluista muutoksista käydään ensin neuvottelut henkilöstön kanssa, mahdolliset muutostarpeet myös henkilöstön osalta tarkentuvat neuvottelujen edetessä. Vuoropäivämalli mahdollistaa aiempaa paremmin kokoaikaisen työn tekemisen.

Postin Muutosyksikkö antaa henkilöstölle henkilökohtaista tukea urasuunnittelussa ja pyrkii etsimään sopivia ratkaisuja Postin sisältä yhdessä liiketoiminnan ja työntekijöiden kanssa.

Lisätietoa postin jakelusta: Postin jakelu - Asiakastuki - Posti

Mer information om postens utdelning: Postens utdelning - Kundsupport - Postig