Posti suunnittelee päiväpostin vuoropäiväjakelun laajentamista Savonlinnan alueelle alkuvuodesta 2023

15.09.2022

Posti suunnittelee päiväpostin vuoropäiväjakelun laajentamista Savonlinnan alueelle. Muutokset tulisivat suunnitelman mukaan voimaan 20.3.2023.

Vuoropäiväjakelussa päiväpostin jakelupäivät vuorottelevat postinumeroalueiden välillä, joten vierekkäisissä kaupunginosissa postia voi tulla eri päivinä. Paperista postia jaetaan arkipäivisin kahden viikon vaihtuvissa jaksoissa:

- maanantaina, keskiviikkona ja perjantaina yhdellä viikolla

- tiistaina ja torstaina sitä seuraavalla viikolla.

Vuoropäiväjakelun aloitusviikon jakelupäivät voivat olla postinumeroalueella joko maanantai, keskiviikko ja perjantai tai tiistai ja torstai. Seuraavalla viikolla päivät vaihtuvat.

Vuoropäiväjakelussa yleispalvelulähetykset (postimerkilliset lähetykset) jaetaan postilain mukaisesti. Vuoropäiväjakelu ei koske pakettien jakelua, lukuun ottamatta postilaatikkoon tai -luukkuun mahtuvia pikkupaketteja, joita jaamme päiväpostin mukana.

Aamun sanomalehdet jaetaan varhain aamulla jokaisena viikonpäivänä, kuten ennenkin. Suunnitteilla olevassa vuoropäiväjakelussa aamun sanomalehden mukana voitaisiin jakaa myös päiväpostin lehtiä.

Kerromme postinsaajille lisää jakelun muutoksista lähempänä niiden suunniteltua ajankohtaa.

Suomessa alueellinen vuoropäiväjakelu on jo käytössä Espoon, Kauniaisten, Helsingin ja Tampereen seuduilla. Syksyllä 2022 vuoropäiväjakelua suunnitellaan otettavan käyttöön Oulussa, Porissa, osassa Turkua, Kaarinassa, Raisiossa, Naantalissa, Liedossa ja Vantaalla. Syynä on paperisen postin voimakas väheneminen.

Jakelun uudistaminen auttaa pidentämään paperisen postin elinkaarta

Jakelua uudistamalla Posti voi tarjota myös jatkossa perinteisiä jakelupalveluja digitaalisten palvelujen rinnalla. Erityyppisiin asiakastarpeisiin suunnitellaan uudenlaisia malleja, koska yksi jakelumalli ei sovi kaikille lähettäjille.

Tarkan reittioptimoinnin avulla voidaan vähentää myös ajokilometrejä, polttoainekustannuksia ja hiilidioksidipäästöjä. Posti on sitoutunut painamaan Postin päästöt nollaan vuoteen 2030 mennessä.

Postin Muutosyksikkö auttaa henkilöstöä työn muuttuessa – tarjolla on työmahdollisuuksia koko Posti-konsernin sisällä

Suunnitelluista muutoksista käydään ensin neuvottelut henkilöstön kanssa, mahdolliset muutostarpeet myös henkilöstön osalta tarkentuvat neuvottelujen edetessä. Vuoropäivämalli mahdollistaa aiempaa paremmin kokoaikaisen työn tekemisen.

Postin Muutosyksikkö antaa henkilöstölle henkilökohtaista tukea urasuunnittelussa ja pyrkii etsimään sopivia ratkaisuja Postin sisältä yhdessä liiketoiminnan ja työntekijöiden kanssa.