Posti suunnittelee päiväpostin vuoropäiväjakelun laajentamista Hammaslahteen ja Rääkkylään

11.10.2022

Posti suunnittelee päiväpostin vuoropäiväjakelun laajentamisesta Hammaslahteen ja Rääkkylään. Muutokset tulisivat suunnitelman mukaan voimaan 6.3.2023.

Vuoropäiväjakelussa päiväpostin jakelupäivät vuorottelevat postinumeroalueiden välillä, joten vierekkäisissä kaupunginosissa postia voi tulla eri päivinä. Paperista postia jaetaan arkipäivisin kahden viikon vaihtuvissa jaksoissa:

- maanantaina, keskiviikkona ja perjantaina yhdellä viikolla

- tiistaina ja torstaina sitä seuraavalla viikolla.

Vuoropäiväjakelun aloitusviikon jakelupäivät voivat olla postinumeroalueella joko maanantai, keskiviikko ja perjantai tai tiistai ja torstai. Seuraavalla viikolla päivät vaihtuvat.

Vuoropäiväjakelussa yleispalvelulähetykset (postimerkilliset lähetykset) jaetaan postilain mukaisesti. Vuoropäiväjakelu ei koske pakettien jakelua, lukuun ottamatta postilaatikkoon tai -luukkuun mahtuvia pikkupaketteja, joita jaamme päiväpostin mukana.

Sanomalehdet jaetaan, kuten tähänkin asti.

Kerromme postinsaajille jaettavalla julkisella tiedotteella lisää jakelun muutoksista lähempänä niiden suunniteltua ajankohtaa.

Suunnitelluista muutoksista käydään ensin muutosneuvottelut henkilöstön kanssa.

Suomessa alueellinen vuoropäiväjakelu on jo käytössä Espoon, Kauniaisten, Helsingin ja Tampereen seudulla, Kaarinassa, Raisiossa, Liedossa, Naantalissa ja pienessä osassa Turkua sekä Porissa ja Oulussa. Vastaavia jakelumalleja on käytössä myös kaikissa Pohjoismaissa. Syynä on paperisen postin voimakas väheneminen.

Jakelun uudistaminen auttaa pidentämään paperisen postin elinkaarta

Jakelua uudistamalla Posti voi tarjota myös jatkossa perinteisiä jakelupalveluja digitaalisten palvelujen rinnalla. Erityyppisiin asiakastarpeisiin suunnitellaan uudenlaisia malleja, koska yksi jakelumalli ei sovi kaikille lähettäjille.

Reittioptimoinnin avulla voidaan vähentää myös ajokilometrejä, polttoainekustannuksia ja hiilidioksidipäästöjä. Posti on sitoutunut painamaan Postin päästöt nollaan vuoteen 2030 mennessä.