Nyt on aika muistaa ystäviä ystävänpäiväkorteilla

03.02.2022

Ystävänpäivä on Suomessa toiseksi suosituin korttisesonki heti joulun jälkeen. Perinteinen kortti tavoittaa hyvin ja ilahduttaa saajaansa ja sillä on myös hyvä huomioarvo digitaaliseen viestintään verrattuna.

Tänä vuonna ystävänpäivää vietetään maanantaina 14. helmikuuta. ”Ystävyyttä ei voi koskaan juhlistaa liikaa. Kortin lähettäminen ystävälle on lämmin osoitus ystävyyden arvostamisesta. Suomalainen ystävänpäivä ei kohdista huomiota vain kumppaniin, kuten muualla on Yhdysvaltojen Valentine's Dayn tapaan tehty. Meillä halutaan muistaa laajasti ystäviä, kummilapsia, isovanhempia ja muita oman elämän tärkeitä ihmisiä. Pandemiatilanteessa tämä on korostanut ja viime vuonna ystävänpäiväkortteja lähetettiinkin 8 % edellisvuotta enemmän”, Postin kuluttajakirjepalveluista vastaava Tuija Åkerman kertoo.

Tämän vuoden ystävänpäiväpostimerkit on kuvittanut Leena Kisonen. Hänen töilleen on tyypillistä skandinaavinen muotokieli, poikkeukselliset väriyhdistelmät ja leikkisyys. ”Halusimme tätä samaa henkeä myös ystävänpäiväpostimerkkien kuvituksiin, joissa kuvataan ystävien kanssa yhdessä tekemistä, iloa ja jakamista. Herkullisen väriset ja iloiset merkit sopivat erinomaisesti ystävänpäivään”, Åkerman sanoo.

Ystävänpäivää on vietetty Suomessa 1980-luvulta lähtien. Ystävänpäiväkorttien viimeinen postituspäivä on tänä vuonna tiistaina 8. helmikuuta. Lisäämällä ikimerkin viereen Plus-merkin kortteja voi postittaa vielä torstaina 10. helmikuuta kirjelaatikoiden ja postien jättöpisteiden tyhjennysaikataulujen mukaan. 

Paketin viimeinen postituspäivä on torstaina 10. helmikuuta. Netissä tai OmaPostissa maksetun paketin voi viedä suoraan pakettiautomaattiin tai postiin.

Kuvakori median käyttöön tämän vuoden ystävänpäivän postimerkeistä:

Posti DigiLibrary - Ystävänpäivä 2022 (emmi.fi)