Posti keskeyttää OmaPostin tililtä maksamisen palvelun lisäselvitysten ajaksi

11.08.2022

Postin OmaPosti-sovelluksessa otettiin toukokuussa 2022 käyttöön uusi maksutapa, jonka avulla käyttäjä voi maksaa suoraan omalta pankkitililtään OmaPostiin vastaanotetun laskun. Uudella maksutavalla haluttiin helpottaa laskun maksamista.

Posti käyttää laskunmaksupalvelussa kumppanina norjalaista Neonomicsia. Neonomicsilla on EU:n maksupalveludirektiivin PSD2 mukainen toimilupa, jota Finanssivalvonta valvoo. Toiminta on PSD2:n mukaista. Posti on nyt saanut useita yhteydenottoja liittyen siihen, mitä tietoja asiakkaan luvalla kerätään laskun maksua varten. Posti ei käytä tietoja mihinkään muuhun kuin maksupalvelun kautta tehdyn maksutapahtuman vahvistamiseen.

”Ymmärrämme asiakkaidemme huolen laskun maksua varten kerättäviin tietoihin liittyen. Olemme päättäneet keskeyttää palvelun lisäselvitysten ajaksi. Käymme läpi pankkitililtä maksamiseen liittyviä käytäntöjä, muun muassa valtuutuksen laajuutta ja kestoa sekä maksamiseen liittyvää asiakasviestintää yhdessä kumppanimme sekä pankkien kanssa”, sanoo Postin liiketoimintajohtaja Salla Ketola.

Neonomics on ilmoittanut käyttävänsä vain välttämättömiä tietoja (maksajan nimi, tilinumero ja summa) ja kerää tietoja PSD2:n mukaisesti asiakkaan luvalla määräajaksi ja ainoastaan laskun maksua varten.

OmaPostissa laskuja voi maksaa edelleen omalla maksukortilla tai mobiiliapplikaatiossa Pivo-sovelluksen kautta (vain OP:n tiliasiakkaat). Lisäksi asiakkaat voivat maksaa OmaPostiin vastaanotetut laskut oman verkkopankin kautta (laskun tiedot kopioimalla).