Joulutervehdysten punainen postituskuori jaetaan koteihin marras-joulukuun vaihteessa

25.11.2022

Joulutervehdysten lähetyssesonki alkaa toden teolla, kun Posti jakaa koteihin joulukorttien lähettämiseen tarkoitetun punaisen postituskuoren. Kuoret jaetaan mainoskääre Postisen välissä 30.11. ja 1.12. (viikolla 48). Postisen nimi on joulusesongin ajan Joulunen.

Punaisessa postituskuoressa voi lähettää joulukortteja edullisemmalla joulutervehdyksen ikimerkillä. Tervehdykset ehtivät perille, jos ne jätetään postiin tai kirjelaatikkoon viimeistään tiistaina 13.12. Kirjelaatikkoon punaisia kuoria voi tipauttaa kello 24:ään asti.

Punaisen postituskuoren käyttö nopeuttaa korttien saapumista joulukorttilajitteluun. Punaisissa kuorissa saapuvia joulutervehdyksiä aletaan jakaa vastaanottajille keskiviikosta 7.12. lähtien.

Postista/Joulusta ja punaisia kuoria ei jaeta talouksiin, joissa on mainoskielto. Postituskuoria voi noutaa kaikista posteista ja useimmilta postimerkkien jälleenmyyjiltä.

Tärkeät lähettämisen päivämäärät

Joulupostimerkin ikimerkilllä (1,40 €) varustetut joulutervehdykset ehtivät jouluksi perille, jos ne postitetaan viimeistään tiistaina 13.12. Kirjelaatikkoon kortteja voi jättää silloin kello 24:ään asti. Joulutervehdyksen ikimerkin tunnistaa lumihiutale-symbolista.

Kotimaan ikimerkillä (2,10 €) varustetut joulukortit jaetaan jouluksi vastaanottajille, jos ne postitetaan viimeistään sunnuntaina 18.12. Kirjelaatikkoon kortteja voi jättää silloin kello 24:ään asti. Kotimaan ikimerkin tunnistaa Suomen kartta -symbolista.

Jos joulukorttien lähettäminen jää viime tippaan, kotimaan ikimerkin viereen voi lisätä Plus-merkin, jolloin kortteja voi postittaa keskiviikkoon 21.12. asti kirjelaatikkojen ja postien jättöpisteiden tyhjennysaikataulujen mukaan.

Joulutervehdyksiä ehtii lähettää vielä hyvin myös Euroopan maihin sekä Pohjoismaihin ja Baltiaan. Kaikkien ulkomaille lähetettävien joulutervehdysten viimeiset postituspäivät voi tarkistaa osoitteesta www.posti.fi/joulu.

Postimerkkejä voi ostaa kaupoista, kioskeista, posteista ja verkosta

Joulupostimerkit tulivat myyntiin kauppoihin, kioskeihin ja posteihin jo 9. marraskuuta. Niitä voi tilata myös Postin verkkokaupasta osoitteesta www.posti.fi/ostoksille.

Muista oikea osoite

Joulukorttitalkoiden yhteydessä kannattaa tarkistaa, että korteissa on oikeat osoitetiedot. Joulutervehdykseen kirjoitetaan vastaanottajan etu- ja sukunimi, katuosoite, talon numero, rapun ja asunnon numero sekä postinumero ja postitoimipaikka. Katujen kirjoitusasut ja postinumerot voi tarkistaa Postin verkkosivuilta www.posti.fi/postinumerohaku.

Kaikki tarpeellinen joulusta: posti.fi/joulu

Kaikki joulupostiin liittyvä tieto on koottu osoitteeseen www.posti.fi/joulu. Sieltä löytyvät mm. lähettämisen liittyvät päivämäärät, kirjelaatikkojen tyhjennysajat, tiedot Postin palvelupisteistä sekä tietoa tuotteista ja palveluista.