Viime hetken joulupaketit ja -kortit matkaan viimeistään tiistaina 21.12.

16.12.2021

Ensi tiistai 21.12. on viimeinen hetki postittaa joulutervehdykset ajoissa perille.

Kotimaan pakettien viimeinen lähetyspäivä on tiistai 21.12. Joulun pakettilähetyksiin on tarjolla tuolloin neljä kokovaihtoehtoa eli S-paketti, M-paketti, L-paketti ja XL-paketti. Paketit voi maksaa osoitteessa posti.fi/laheta, OmaPostissa tai postissa. Valmiiksi maksetut paketit voi lähettää matkaan mistä tahansa Postin automaatista tai postista.  

Myös joulukortit saa vielä matkaan, jos kotimaan ikimerkin viereen lisää Plus-merkin, jolloin kortteja voi postittaa tiistaihin 21.12. asti kirjelaatikkojen ja postien jättöpisteiden tyhjennysaikataulujen mukaan. Pelkällä kotimaan ikimerkillä joulukorttien viimeinen postituspäivä on sunnuntaina 19.12.

Kaikkien Postin palvelupisteiden, kirjelaatikoiden tai postin jättöpisteiden sijainnit ja aukiolo- sekä tyhjennysajat voi tarkistaa osoitteessa posti.fi/kartta

Muista oikea osoite

Joulupostitusten yhteydessä kannattaa tarkistaa, että paketeissa ja korteissa on oikeat osoitetiedot. Joulutervehdykseen kirjoitetaan vastaanottajan etu- ja sukunimi, katuosoite, talon numero, rapun ja asunnon numero sekä postinumero ja postitoimipaikka. Katujen kirjoitusasut ja postinumerot voi tarkistaa sivulta posti.fi/postinumerohaku

Kun paketille ostaa kuljetuksen verkosta, kannattaa lisätä myös vastaanottajan puhelinnumero, mikä nopeuttaa saapumisilmoituksen lähettämistä.

Kaikki tarpeellinen osoitteessa posti.fi/joulu

Postin joulusivustolta posti.fi/joulu löytyvät kaikki joulun lähetyksiin liittyvät aikataulut, tiedot ja vinkit. Sivulta löytyy myös tietoa palvelupisteistämme sekä sesonkia varten perustettavista väliaikaisista noutopisteistä.